Verdubbeling bezoekers na lancering ANWB autoverkoopservice


De lancering van de autoverkoopservice voor ANWB leden leidde dinsdag tot een verdubbeling van het aantal bezoekers op de website ikwilvanmijnautoaf.nl

ENSCHEDE, 20101118 -- De landelijke lancering van de online autoverkoopservice van de ANWB afgelopen dinsdag 16 november 2010 leidde diezelfde dag nog tot een verdubbeling van bezoekers op http://ikwilvanmijnautoaf.nl , een website die soortgelijke service al ettelijke jaren aanbiedt.

"Op een normale dinsdag trekken we doorgaans rond de drieduizend bezoekers, de lancering van de ANWB autoverkoopservice zorgde gisteren in Google duidelijk voor een verhoogd zoekgedrag op woorden als gratis auto verkoop service. Woensdagochtend stond de teller op zevenduizend bezoekers, een verdubbeling van het normaal aantal bezoekers", vertelt de heer Stevens, eigenaar van de website.

De ANWB maakte dinsdag landelijk bekend te starten met een autoverkoopservice voor zijn leden. Dit naar aanleiding van een onderzoek waaruit bleek dat veel ANWB leden een auto kopen leuk vinden, maar de oude auto verkopen als een lastige klus ervaren. "De ANWB pretendeert dat deze service nieuw is maar wij zijn al sinds 2006 actief", aldus Vincent Stevens die van mening is dat stijging in bezoekersaantallen mede te danken is aan het feit dat ANWB een vergoeding vraagt voor zijn autoverkoopservice en ikwilvanmijnautoaf.nl niet.

Nogmaals de heer Stevens aan het woord: "Consumenten zijn gewoon minder snel bereid te betalen als het elders op het internet ook gratis kan en daarnaast was het in 2006 ook al bekend dat consumenten het verkopen van hun oude auto als last ervaren". De ANWB loopt volgens Stevens een beetje achter de feiten aan met de lancering van hun autoverkoopservice voor hun leden, daar was zijns inziens geen nieuw onderzoek voor nodig.

De werkwijze van ikwilvanmijnautoaf.nl is op veel punten anders dan die van de ANWB. Zo werkt de ANWB samen met een grote autohandelaar uit Apeldoorn en de website ikwilvanmijnautoaf.nl met ruim vijftienhonderd verschillende erkende autobedrijven uit het gehele land. Ook is de dienstverlening in tegenstelling tot die van de ANWB geheel gratis en anoniem.

Sinds de start van de website in 2006 zijn al ruim driehonderdvijftigduizend auto's aangeboden op de website www.ikwilvanmijnautoaf.nl.