Essent verkozen tot winnaar tijdens het carrière event in de Jaarbeurs


AMSTERDAM, 20101118 -- Essent is op 28 oktober verkozen tot winnaar van Het Beste Traineeship 2010 en heeft hiervoor een Award ontvangen. Deze uitreiking vond plaats tijdens het carrière event "Careerevent" in de Jaarbeurs Utrecht.

"Het traineeship van Essent is een uitgedacht concept, met zeer intensieve begeleiding. Het is echt een blijvertje. Ze doen dit al 14 jaar en ze verbeteren elk jaar weer," aldus juryvoorzitter Esther de Bruine van GITP en manager LEF! "De overname door RWE heeft het internationale component alleen nog maar groter gemaakt."

Goede tweede werd Van Oord Dredging and Marine Contractors. "Heel hands-on, heel internationaal, trainees mogen al na vijf weken naar het buitenland - kortom, een echt jongensboek," aldus Esther de Bruine.

Shortlist genomineerden
De strijd om Het Beste Traineeship 2010 (debestetraineeships.nl) ging op 28 oktober 2010 van start met een shortlist van zes voorrondewinnaars:
1. Traineeship Techniek - Van Oord Dredging and Marine Contractors
2. Traineeship Overheid - Het Rijk Rijkstraineeprogramma
3. Traineeship Finance - The Greenery
4. Traineeship Sales - Océ Nederland
5. Traineeship Management - Essent
6. Traineeship ICT - NUON

Criteria
Criteria voor Het Beste Traineeship zijn onder meer arbeidsvoorwaarden tijdens het traineeship, coaching & begeleiding, verhouding werk leer traject, mate van innovatie, verantwoordelijkheden voor de trainee en buitenlandervaring.

De vakjury
De Award voor Het Beste Traineeship wordt elk jaar uitgereikt op het Careerevent, waar hoogopgeleide studenten, starters en professionals zich oriënteren op de arbeidsmarkt en kennismaken met werkgevers. De vakjury bestond dit jaar uit juryvoorzitter Esther de Bruine (GITP, Manager LEF!), Anne-Britt Petri (oprichter Campaign Group - onderdeel van Intelligence Group) en Hans Rothweiler (Vice President Business Development CRF)

Careerevent.nl