Forum


19 november 2010

De Nacht van de Rechtsstaat

De rechtsstaat als bindend en verbindend principe in de Nederlandse samenleving staat in het middelpunt van de belangstelling. Hoe waarborgen en beschermen we de diversiteit van de bevolking met sterk uiteenlopende levensovertuigingen en levensstijlen? Waar liggen de grenzen van de vrijheid van meningsuiting? Wat verbindt ons, burgers, met elkaar?
Tijdens de Nacht van de Rechtsstaat gaan schrijvers, journalisten, politici, en burgers met elkaar in debat over de toekomst van de rechtsstaat. De rechtsstaat wordt vanuit verschillende perspectieven belicht, onderzocht en bediscussieerd, te weten: Integratie, Religie en Media.

De Nacht van de Rechtsstaat belooft een bruisend evenement te worden met debatten, lezingen en festiviteiten, en wordt afgesloten met het Bal der Rechtvaardigen.

Met o.a.: Paul Cliteur, Beatrice de Graaf, Andrée van Es, Charles Groenhuijsen, Felix Rottenberg,Frank Ankersmit, en Rein Zunderdorp.

De nadere invulling van het programma en overige sprekers worden najaar 2010 bekend gemaakt.

De Nacht van de Rechtsstaat is een nieuw gezamenlijk initiatief van FORUM en Felix Meritis.

In de aanloop naar de Nacht van de Rechtsstaat zal de internationaal gerenommeerde politicologe Chantal Mouffe, verbonden aan de Universiteit van Manchester, een lezing houden waarin zij ingaat tegen de huidige liberale consensusdemocratie en het belang van een veelzijdige en open politieke strijd benadrukt. Voor meer informatie klik hier.
foto

Datum en plaats:
Vrijdag 19 november 2010
Aanvang: 20:00
Toegang: EUR 7,50
De (online) kaartverkoop start binnenkort via www.felixmeritis.nl.

Georganiseerd door:
Felix Meritis en FORUM