Gemeente Haren

Welke ploeg wordt Harense Hampex-kampioen?

Haren 850

14/10/2010

Op vrijdagavond 19 november 2010 vindt in nachtelijk Haren het kampioenschap Hampex plaats. Teams van 4 tot 8 Hareners kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan deze Harense variant van Wampex, een combinatie van een puzzel- en survivaltocht over een afstand van zo'n 13 kilometer door het Harense buitengebied. Obstakels onderweg worden niet gemeden. Gebaande paden zijn geen vanzelfsprekendheid.

De Hampex wordt georganiseerd in het kader van de festiviteiten rond Haren 850. Een speciale werkgroep, bestaande uit de Hareners Petra de Quastenit, Jan Derk Sluurman en Jur Boomker, treft voorbereidingen voor deze overlevingstocht. De route, die natuurlijk nog geheim gehouden wordt, is inmiddels vastgesteld.

Aanmelden kan vanaf nu

De werkgroep is op zoek naar ploegen die aan deze Harense sportieve uitdaging willen deelnemen. De Hampex is bedoeld voor (oud) inwoners van de gehele gemeente Haren. De samenstelling van de ploegen is vrij. Mannen, vrouwen, gemengd. Gedacht wordt aan teams uit een bepaalde straat, van een sport- of andere vereniging, of van een bedrijf of organisatie. Ook deelname door een vriendengroep of een groep familieleden behoort tot de mogelijkheden. Dorpen kunnen hun eigen afvaardiging(en) sturen. Deelnemers moeten over een normale conditie beschikken en minstens 15 jaar zijn. De eerste tien teams hebben zich inmiddels aangemeld. In totaal is er plek voor zo'n 20 teams.

Aan de deelname zijn kosten verbonden. Per persoon wordt EUR 12,50 aan deelnemerskosten gevraagd. Omdat deze Hampex plaatsvindt in het kader van Haren 850 zijn de deelnamekosten lager gehouden dan doorgaans bij Wampexen gebruikelijk is. Een deel van het deelnemersgeld komt bovendien ten goede aan het Harense Terre des Hommes-project: uitbreiding van een school in het Indiase Goa.

Deelnemers aan de Hampex zijn onderweg verzekerd.

Aanmelden via de website van Haren 850: www.haren850.nl kan vanaf nu. De inschrijvingstermijn sluit deze maand.