VU medisch centrum

Prehospitale samenwerking: 15 jaar Lifeliner 1

19 november 2010 | Congres

Prehospitale samenwerking: 15 jaar Lifeliner 1

In samenwerking met de ANWB, Medical Air Assistance, startte het VU medisch centrum ruim 15 jaar geleden met een helikopter traumateam. Op 2 mei 1995 vloog de Lifeliner traumaheli voor het eerst vanaf het dak van het VU medisch centrum. Het was het begin van veel ontwikkelingen van de MMT zorg in Nederland.

De prehospitale behandelmogelijkheden zijn de afgelopen 15 jaar enorm toegenomen. Invasieve behandelmethoden, die vroeger alleen in het ziekenhuis werden uitgevoerd zijn deels verschoven naar de plaats van het incident. Welke behandelingen op de plaats van het incident noodzakelijk zijn wordt in het medische deel van het programma besproken.

Tijdens de sessie over grootschalige incidenten wordt de effectiviteit en de compatibiliteit van onze procedures nader beschouwd. Voor dit onderdeel zijn sprekers uitgenodigd uit zowel militaire als wetenschappelijke hoek. De verwachting is, dat een uiterst interessante discussie hieruit voortvloeit.

Tot slot zal op interactieve wijze een casus worden gepresenteerd, waarbij de werk- en denkwijze van de verschillende disciplines in de acute keten tot uiting zal komen.

Wij hopen dat u op 19 november 2010 dit symposium zult bijwonen.

U kunt zich online inschrijven via de onderstaande website!

Sjoerd Greuters
Pien Hoogeveen
Ed Spoelder
Datum : 19 november 2010
Tijd : 12:30 tot 17:00
Locatie : Amstelzaal VUmc
Kosten : gratis
Website : www.vumc.nl/MMTcongres