Deelgemeente Charlois Rotterdam

Werkzaamheden Pleinweg

De werkzaamheden aan de secundaire rijbaan van de Pleinweg, tussen de Polslandstraat en de Blankenburgstraat zijn iets later gestart dan gepland. De verwachting is dat het rioleringswerk en de definitieve bestrating tot en met de kruising met de Blankenburgstraat op vrijdag 19 november zijn afgerond. Daarna wordt verder gewerkt vanaf de Blankenburgstraat tot en met de kruising Katendrechtse Lagedijk.

Kruising Pleinweg en Mijnsherenlaan

Sinds eind oktober is een deel van de kruising Mijnsherenlaan/Pleinweg afgesloten voor het verkeer. Dit heeft te maken met het verleggen van KPN-kabels, het plaatsen van een rioolput, het aanleggen van een grote persleiding en het aansluiten op twee bestaande persleidingen in de Mijnsherenlaan. Deze afsluiting duurt tot en met vrijdag 24 december.

Pleinweg secundair tussen Maastunnelplein en Wolphaertsbocht

Sinds vrijdag 29 oktober is de Pleinweg secundair (aan de zijde van Oud-Charlois) vanaf het Maastunnelplein naar de Wolphaertsbocht afgesloten voor het verkeer. Hier wordt een deel van een nieuwe persleiding aangebracht. Ook wordt het riool vervangen. Ook deze werkzaamheden duren tot en met vrijdag 24 december.

Verkeer vanaf het Maastunnelplein en de Brielselaan richting de Pleinweg secundair/Van Eversdijckstraat wordt omgeleid via de Dorpsweg en de Wolphaertsbocht.