Gemeente Haren

Haren FM helpt Hampex-deelnemers

12/11/2010

Haren FM, de lokale radiozender in de gemeente Haren, speelt een `sleutelrol' tijdens de Hampex op vrijdag 19 november. Dit is een Harense variant op de Wampex, een combinatie van een puzzel- en survivaltocht over een afstand van zo'n 13 kilometer door het Harense buitengebied. Obstakels onderweg worden niet gemeden. Gebaande paden zijn geen vanzelfsprekendheid. De Hampex wordt georganiseerd in het kader van Haren 850.

Via de zender van de lokale omroep worden aanwijzingen doorgegeven. Deze kunnen cryptisch zijn maar ook plaatsen aangeven door middel van coördinaten. In de uitzending van het "Weekend Radio Magazine" van as. zaterdag 13 november zullen de laatste coördinaten bekend worden gemaakt, in het Harens Nieuws Overzicht. Op donderdag 18 november zal Evert-Jan Eringa in zijn programma "EJ's rock shop" alles nog een keer herhalen.

Tijdens de hele Hampex zal Haren FM sleutels doorgeven en ongeveer halverwege de tocht zal de laatste aanwijzing vanaf een locatie komen. Tijdens de uitzending zullen de deelnemers regelmatig hun ervaringen via de zender van Haren FM aan de luisteraars doorgeven.

Ook op de website van Haren FM (www.haren.fm) kunnen aanwijzingen worden gegeven. Haren FM is te beluisteren via de ether op 107.0, via de kabel op 105.5 en via de internetstream op www.haren.fm.