Gemeente Drechterland

16-11-2010
Vrijwilligerscentrale

Vrijdag 19 november maatschappelijke beursvloer

Op 19 november aanstaande wordt er gehandeld met een goed gevoel. De Vrijwilligerscentrale Westfriesland organiseert de eerste maatschappelijke beursvloer westfriesland ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum.
De eerste maatschappelijke beursvloer westfriesland: handelen met goed gevoel!
Op 19 november aanstaande wordt er gehandeld met een goed gevoel. De Vrijwilligerscentrale Westfriesland organiseert de eerste maatschappelijke beursvloer westfriesland ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum.
In het kader van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) handelen bedrijven op de beursvloer met non-profitorganisaties om zo een win-win match te maken. Een paar voorbeelden: tekstschrijvers bieden aan om webteksten te verbeteren, een gemeente biedt meubels van topkwaliteit en een schoonmaakbedrijf geeft workshops in schoonmaken. De non-profitorganisaties bieden op hun beurt een leuke en/of zinvolle tegenprestatie. Op de beursvloer zijn ruim 40 bedrijven en 50 organisaties aanwezig, evenals de negen West-Friese gemeenten.

Matches
Het is voor een non-profitorganisatie best moeilijk om âzomaarâ iets te vragen aan een commercieel bedrijf. En hoe stap je als bedrijf naar een voor jou onbekende organisatie? Om vraag en aanbod in goede banen te leiden krijgt de Vrijwilligerscentrale hulp van een aantal West-Friese toppers. Zo zal Martin Hoiting, directeur van IntermarisHoeksteen als Master of Ceremony bedrijven en organisaties helpen met het maken van matches. Intermaris is gastheer van de beursvloer en stelt naast deskundige werknemers ook hun hoofdkantoor aan de Maelsonstraat beschikbaar.

Toppers
Erwin Schols, directeur van de Rabobank is actief in de functie van hoekman, evenals Piet Dekker, voorzitter van de West-Friese bedrijvengroep. Ook zij helpen de deelnemers van de beursvloer met het maken van een match. De gemeenten zijn vertegenwoordigd door onder andere wethouders Aart Ruppert (Hoorn) en Louw Jan Zwagerman (Medemblik). Topvrouwen hebben we ook: Debby Besseling van Acsens en Davika Wijand van de Rabobank helpen met het maken van de matches. Christine Woortman, directeur van Stichting Rentree realiseert de hapjes en drankjes. Miranda Zwart, coördinator van de jubilerende Vrijwilligerscentrale Westfriesland opent samen met Martin Hoiting de eerste maatschappelijke beursvloer westfriesland.
---