NCRV

Schepper & Co in het land: De vlucht van tv-ster Bright Richards

Ingezonden door NCRV op 16 november, 2010 - 10:14 Uitzenddatum:
vrijdag, 19 november, 2010 - 17:05
Zender:
Nederland 2

Vrijdag in het NCRV-programma Schepper & Co in het land het verhaal van Bright Richards, die jaren geleden uit zijn geboorteland Liberia naar Nederland vluchtte. In Liberia was hij een bekende tv-persoonlijkheid die acteerde in de nationale soap Johnny just come. Het duurde jaren voor hij in Nederland zijn plek vond, maar sinds kort trekt hij het land door met de voorstelling `As I left my father's house'. Het is een voorstelling waarin hij zijn eigen vluchtverhaal verwerkte, een pleidooi voor een interreligieuze dialoog.

In de wekelijkse rubriek `Gert & Gerrie' neemt Gert in het kader van de Maand van de Spiritualiteit Gert deel aan een stiltewandeling: durf je stil te zijn als er een onbekende naast je loopt? Is het ongemakkelijk of spiritueel?

En de tweede aflevering van de relisoap `Rumoer in Ruurlo'. De familie Lievestro uit het Gelderse Ruurlo is dol op muziek. Ze bespelen allemaal een instrument en moeder Marijke geeft les op de muziekschool. Zij staan model voor al die gezinnen die van muziek houden maar die door de komende bezuinigingen van het kabinet het uitoefenen van hun geliefde hobby in gevaar zien komen. Ze laten het er niet bij zitten!

Het dilemma gaat deze week over een verzorgingshuis: `Mijn vier kinderen vinden dat ik naar een verzorgingshuis moet. Maar ik zie mezelf daar helemaal niet zitten. Ik ben 79 jaar en heb dagelijks hun hulp nodig. Moet ik voor de druk van mijn kinderen zwichten?' Programma:
Schepper & Co in het land
Website:
http://schepperencoinhetland.ncrv.nl/
Meer informatie:

NCRV Communicatie Bastienne Engel, telefoon: 035 - 671 9273 of pers@ncrv.nl

* ""