Provincie Overijssel

Foto-experience over jongeren in Vrije School Almelo

16 november 2010

De provincie Overijssel houdt aanstaande vrijdag van 14.00 -17.00 uur een fotografie-evenement voor jongeren in Almelo. Het evenement bestaat uit een fototentoonstelling waarin jongeren laten zien waarvan ze blij of trots worden.

Ook kunnen bezoekers een fotografieworkshop volgen of zichzelf laten fotograferen met acteur Jasper Gottlieb, bekend als Flip van Hamel uit SpangaS of een bijzondere Ducatimotor. De toegang voor de experience is gratis en iedereen is welkom.

Tijdens de bijeenkomst kunnen bezoekers ook stemmen welke foto in de tentoonstelling hen het meeste aanspreekt. Zowel de maker van de foto (een scholier uit Almelo) als een van de stemmers wint daarmee een Flip Mino Videocamera ter waarde van EUR 165,--. De winnaars worden tijdens het evenement om 16.30 uur bekend gemaakt.

Fototentoonstelling over eigen kracht van jongeren

De foto's in de tentoonstelling zijn op verzoek van de provincie gemaakt door leerlingen van groep 8 van de Vrije School Almelo en klas 3 Havo van het Pius X College. De opdracht was om iets te fotograferen waarvan ze dagelijks erg blij worden en dus kracht uit putten. De provincie Overijssel wil hiermee aandacht vragen voor de eigen kracht van alle Overijsselse jongeren. Kracht die ook kan worden ingezet als het iets minder goed gaat.

De provincie Overijssel zorgt er samen met andere partijen voor dat gezinnen en kinderen die hulp nodig hebben bij het opvoeden en opgroeien, die hulp ook krijgen. Als opdrachtgever en financier bepaalt de provincie bijvoorbeeld aan welke eisen de jeugdzorginstellingen moeten voldoen en welke resultaten moeten worden behaald. Daarnaast ziet de provincie erop toe dat goed wordt samengewerkt met gemeenten, justitie, reclassering en geestelijke gezondheidszorg.

Geef je mening!

Tijdens de bijeenkomst mag iedereen zijn mening geven over de stelling: "De provincie hoeft zich niet te bekommeren om het welzijn van de Overijsselse jeugd, dat is een verantwoordelijkheid van de ouders". Reageren kan door een videoboodschap in te spreken, een postkaart op te sturen of via de website www.jijenoverijssel.nl. Iedereen die zijn mening geeft op de website maakt kans op een Ipod.