Reumafonds

Reumafonds informeert huisartsen op NHG-congres

16 november 2010
Het Reumafonds is op 19 november aanwezig op het NHG-Congres in Groningen, een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap. Het thema is 'In beweging komen, in beweging blijven'.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 7 patiënten in de spreekkamer komt met klachten aan het bewegingsapparaat. Reden voor de organisatie om dit thema uitgebreid te behandelen op het jaarlijkse congres.

Tijdens het congres kunnen huisartsen zich laten informeren over de behandeling en begeleiding van patiënten die vragen of klachten hebben over bewegen. Er zijn lezingen over sportblessures, overgewicht en speciale therapieën. Vier bijeenkomsten zijn gericht op reumatische aandoeningen zoals artrose.

Het Reumafonds is op het congres aanwezig met een stand, waarin we huisartsen voorlichting geven over de activiteiten van het Reumafonds en de Reumalijn. Ook zijn er mensen aanwezig van Patient Partners, een vrijwilligersproject waarin mensen met reumatoïde artritis voorlichting geven aan huisartsen (in opleiding) en studenten geneeskunde.