Gemeente Hilversum

Hilversum op 19 november en 10 december

Modeshow "Zwart Uitgedaagd" in Museum Hilversum op 19 november en 10 december

De show sluit aan op de tentoonstelling Doodgewoon.

Ellen&Janet en Museum Hilversum organiseren vrijdag 19 november en vrijdag 10 december de modeshow Zwart Uitgedaagd. De show sluit aan op de tentoonstelling Doodgewoon, die tot eind januari 2011 in Museum Hilversum te zien is.
zwart1

Zwart toen en nu
De kleur zwart is een uitgesproken kleur die verschillende associaties oproept. Traditioneel gezien is zwart de kleur van de rouw. Aangezien het verven van de stoffen in zwart een kostbaar proces was, verschaft zwarte kleding ook status. En zwart wordt vandaag de dag steeds vaker gebruikt in dag- en avondkleding. De kleur is niet meer weg te denken uit de mode. Het ontwerp `The little black dress' van Coco Chanel is voor veel vrouwen een onmisbaar ding in de garderobe. Tijdens de modeshow Zwart Uitgedaagd wordt het publiek meegenomen in de kijk op het zwart; toen en nu.

zwart2

Mode-atelier
Bij de tentoonstelling Doodgewoon en de modeshow Zwart Uitgedaagd organiseren Museum Hilversum en Ellen&Janet een mode-atelier. Van 19 november tot januari 2011 kunt u dit atelier in de burgemeesterzaal van het museum bezoeken. Er worden verschillende workshops gegeven over kleding, waarvoor u zich kunt inschrijven. En er is een prachtige collectie kleding en accessoires te koop.

museumhilversumavond

Aanvang modeshow 20.30 uur
De kassa is open vanaf 20.00 uur
Entree EUR 12,50
Kaarten via info@museumhilversum.nl of aan de kassa van het museum

Website: Museum Hilversum