Gemeente Kampen

Open Huis Werkleerbedrijf en Netwerkplein Kampen

17-11-2010
Op vrijdag 19 november wordt het Netwerkplein Kampen geopend. Om 16.00 uur start aan de Neringstraat 1 een bijzondere samenwerking: de gemeente Kampen en re-integratiebedrijf Prakton BV openen het Werkleerbedrijf Kampen door het Netwerkplein Kampen in gebruik te nemen.
Netwerkplein Kampen
Netwerkplein Kampen wordt een broedplaats van werk en werkgelegenheid, door het slim combineren van diverse projecten en activiteiten in de gemeente Kampen. Zo biedt zij flexibele werkplekken voor (zelfstandig) professionals en zijn training-, vergader en presentatieruimten te huur. Daarnaast is er dienstverlening door administratieve ondersteuning, eenvoudige boekhouding, receptie, telefoondienst en bijvoorbeeld een ondernemersdesk.

Werkleerbedrijf Kampen
Het Werkleerbedrijf Kampen zal het Netwerkplein Kampen laten draaien. Jonge werkzoekenden en andere burgers van Kampen zonder werk doen hier tijdens hun re-integratietraject werkervaring op.

Daarnaast kunnen professionals tijdelijk of voor langere tijd een kantoorruimte huren. O.a. re-integratiebureau Prakton BV, consulenten van de gemeente Kampen en de Vereniging van Zelfstandig Professionals Kampen gaan vanuit het Netwerkplein werken.

Opening & Open Huis
De officiële opening op vrijdag 19 november om 16.00 uur gebeurt door burgemeester Bort Koelewijn. Lidi Kievit (wethouder sociale zaken), Peter de Jongh (directeur Prakton BV) en Gerrit Koersen (voorzitter ZP Kampen) lichten tijdens de opening hun deelname toe.

Op zaterdag 20 november houdt het Netwerkplein Kampen Open Huis. Deelnemende partijen, zelfstandig professionals en het Werkleerbedrijf Kampen presenteren zich deze dag. Geïnteresseerden zijn uitgenodigd om te kijken bij dit bijzondere concept. Om 10.00 uur gaat de deur open, om 13.00 uur sluit deze.

Wij zijn trots. Niet alleen op ons Netwerkplein, maar ook trots op hoe wij werken voor de stad en haar inwoners. Dit willen wij u graag laten zien. Gedurende het Open Huis is er uitgebreid gelegenheid om zowel voor als achter de schermen rustig rond te kijken. Wij laten u niet alleen het Netwerkplein zien. Diverse organisaties en zelfstandige ondernemers presenteren zich. Er is alle gelegenheid vor het stellen van vragen of u te laten informeren over ons en hun werk. Er is een overdekte markt met kraampjes van verschillende ondernemers, waarvan sommige ook een vacature hebben. Voor de kinderen is er een luchtkussen, kan er geschminkt worden en zijn er oud-Hollandse spelletjes. Parkeren is natuurlijk gratis en dat geldt ook voor de koffie en thee.

Vanaf maandag 22 november is het pand officieel in gebruik en kunnen professionals, bedrijven en andere geïnteresseerden gebruikmaken van alle faciliteiten.


---

------------------------------------
Aanvullende informatie

---

------------------------------------

Netwerkkantoor
Kampen mist een plaats waar kleine ondernemers flexibele werkplekken kunnen huren, een zakelijk ontmoeting kunnen regelen of bijvoorbeeld hun product kunnen presenteren aan een groep potentiële klanten. Het Netwerkplein biedt die mogelijkheden, maar bijvoorbeeld ook draadloos internet, administratieve ondersteuning of het opnemen van de telefoon. In de nabije toekomst kan hier ook de lunch worden gebruikt, want het Netwerkplein is niet af, maar staat aan het begin van een ontwikkeling.

Samen werken is samenwerken
Niet alle inwoners van Kampen lukt het om werk te vinden en te houden. De ambtenaren die zich dagelijks bezighouden met werk en werkgelegenheid, vooral voor jongeren tot 27 jaar, gaan werken vanuit het Netwerkplein. Dat geldt ook voor hun collega's van het RMC die zich richten op schoolverlaters en voor hun collega van het WerkgeverServicePunt.
Ook het re-integratiebedrijf Prakton en de collega's van IMpact kiezen voor huisvesting van trajectbegeleiders en jobhunters op het Netwerkplein aan de Neringstraat.

WerkgeverServicePunt
Het WerkgeverServicePunt (WSP Kampen) is een centraal punt waar werkgevers informatie kunnen krijgen over regelingen omtrent werk, maar ook concrete vacatures kunnen melden. Het WerkgeverServicePunt is gevestigd op het Netwerkplein en beschikt vanaf 22 november over het e-mailadres info@wspkampen.nl en het telefoonnummer 038 - 33 18 809. Maar belangrijker is dat WSP Kampen bestaat uit drie professionals van drie samenwerkende organisaties. Tamara Pietersz van de gemeente, Einte Douma van IMpact en Carine de Vetten van Prakton.

Werkleerbedrijf Kampen
Jonge mensen die werk zoeken en daarbij hulp kunnen gebruiken, gaan voor informatie, begeleiding en ondersteuning in het vervolg naar het Netwerkplein aan de Neringstraat. Daar vinden zij de organisaties die hen kunnen helpen. De organisatie en exploitatie van het Netwerkplein biedt veel diversiteit en mogelijkheden voor het opdoen van werkervaring en het lopen van stages. De inrichting van de Neringstraat is bijvoorbeeld volledig uitgevoerd door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Stage en werkervaring zijn vaste punten voor het Netwerkplein.
Het Netwerkplein is het eerste leerbedrijf dat is ontstaan vanuit de samenwerking tussen de gemeente en Prakton. Een samenwerking die begon op 1 augustus 2010 en verder gaat onder de naam Werkleerbedrijf Kampen, afgekort WLBK.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |