Gemeente Doetinchem

Werk en inkomen bundelt krachten: alle diensten onder één dak

Persbericht, 17 november 2010

Werk en inkomen van de gemeente Doetinchem en het UWV WERKbedrijf werken vanaf komende week samen vanuit één locatie. Vrijdag 19 november verhuizen medewerkers van Werk en inkomen naar de Terborgseweg 136. Afgelopen week zijn de medewerkers van het UWV WERKbedrijf al naar de Terborgseweg 136 verhuisd. Samen gaan zij verder onder de naam `Werkplein Doetinchem'. De gemeente Doetinchem ziet veel voordelen in de nieuwe samenwerking.

De afdeling werk en inkomen van de gemeente en het UWV WERKbedrijf werkten al intensief samen. Binnenkort gebeurt dit vanuit één locatie: het Werkplein Doetinchem aan de Terborgseweg 136. De medewerkers van werk en inkomen verhuizen vrijdag 19 november. Op deze dag is de huidige locatie aan de Louise de Colignystraat 11 gesloten.

Betere dienstverlening

Met de intrek van de medewerkers van werk en inkomen aan de Terborgseweg 136 is de verhuizing compleet. Vanaf 22 november worden alle diensten op het gebied van werk en inkomen vanuit één locatie aangeboden. Door de bundeling van kennis, kunde en mogelijkheden ontstaat in de praktijk een nog nauwere samenwerking, aldus wethouder Otwin van Dijk. Volgens de wethouder is het grootste pluspunt van de verhuizing dat de gemeente en het UWV voortaan nog beter mensen van dienst kunnen zijn bij hun zoektocht naar werk. "In 2007 zijn we gestart met de Wmo-winkel. Het concept om meerdere diensten op één locatie aan te bieden, bleek een groot succes. Voor het Werkplein verwachten we eenzelfde `winst' te behalen."

Uitbreiding openingstijden

Naast het voordeel dat alle diensten op het gebied van werk en inkomen op één locatie aangeboden gaan worden, zijn de openingstijden straks ruimer. Het Werkplein Doetinchem is vanaf maandag 22 november iedere dag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

De medewerkers van werk en inkomen blijven na de verhuizing bereikbaar onder het bekende telefoonnummer: (0314) 377 387.