Medisch Spectrum Twente


MST beschikt over geavanceerd röntgenapparaat voor de afdeling mondziekten en kaakchirurgie

Enschede, 17 november 2010

Sinds enige tijd beschikt de afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente als eerste ziekenhuis in Overijssel over technisch zeer geavanceerde apparatuur voor beeldvormende diagnostiek. Het betreft een zogeheten ConeBeamCT (computer tomograaf) die ronddraaiend om het gezicht van de patiënt driedimensionale beelden maakt van het aangezicht, inclusief de mond en de mondholte.

De röntgenbeelden die de ConeBeamCT genereert, wordt overgezet in een computerprogramma waarmee speciale beeldbewerkingen kunnen worden gedaan. Met behulp daarvan kan de kaakchirurg nauwkeuriger dan voorheen, diagnoses stellen en een behandelplanning maken. Kaakchirurg Roy Horsthuis legt de mogelijkheden uit van dit nieuwe apparaat en geeft tevens aan wat dit voor de patiënt betekent: op een uiterst gedetailleerde wijze kunnen de problemen van de patient in drie dimensies worden beoordeeld. Dat is een enorme vooruitgang ten opzichte van voorheen, de patiënt is hier de `winnaar', aldus kaakchirurg Horsthuis.

Ter toelichting zijn enkele foto's bijgevoegd.

Vrijdag 19 november as. heeft de maatschap kaakchirurgie Twente de tandartsen en medewerkers van tandartspraktijken uitgenodigd voor een lezing over de ConeBeamCT. Deze vindt plaats om 14.30 uur in de Spectrumzaal van het ziekenhuis aan de Haaksbergerstraat. Aansluitend wordt een rondleiding gegeven over de afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie, polikliniek 20 eveneens aan de Haaksbergerstraat.

De pers is van harte welkom om zowel bij de lezing als de rondleiding aanwezig te zijn. Wel graag tevoren opgeven bij de afdeling Public Relations van het ziekenhuis, 053 - 487 2022.