Deelgemeente Charlois Rotterdam

De eerste op Zuid: Een kapperszaak alleen voor kinderen

Ze is uniek in Rotterdam en ze koos voor Zuid: Martine van Leeuwen heeft een eigen kinderkapperszaak en viert vrijdag 19 november de officiële opening van haar pand aan de Zijpe nr. 11 in Pendrecht, Rotterdam Charlois. Portefeuillehouder Alaattin Erdal van deelgemeente Charlois verricht om 16.00 uur de openingshandeling.

In deze nieuw ingerichte zaak knipt Martine louter kinderen van 0 t/m 12 jaar. Pal voor de televisie vinden de kids het zo erg niet meer om geknipt te worden. Ze zitten op een kinderstoel met een stoer kapkleed en na het knippen mogen ze iets lekkers én iets leuks uitzoeken. Kinderen die voor het eerst komen krijgen een echt knipdiploma mee.

Martine: ik woon zelf al vier jaar in Pendrecht en wilde daarom juist hier graag een kapperszaak openen. Nu zijn er al veel kapperszaken, maar niet speciaal voor kinderen. Dat is uniek. En er zijn zoveel kinderen in Pendrecht die geknipt kunnen worden, dat ik besloot er gewoon voor te gaan. Mensen vragen me wel eens: waarom in Pendrecht? Maar ik ben hier blij. De wijk knapt steeds verder op en is wat mij betreft goed bezig.

Vanwege de doelgroep is de zaak alleen open op woensdag, vrijdag en zaterdag. Dan zijn de meeste kinderen tenslotte vrij, aldus Martine