ROC Friese Poort Technische kunst voor Kosovo

Gaan techniek en kunst samen? Jazeker; deelnemers van de afdeling Techniek bewijzen dat.

Binnen het thema gelijkheid/ongelijkheid hebben deelnemers in tweetallen een technisch kunstobject gemaakt. Door de verscheidenheid aan vakgebieden binnen de techniek, is er een diversiteit aan objecten van metaal, hout, elektrische componenten of een combinatie van deze materialen. Sommige beelden werken zelfs op elektriciteit!

Het thema van de kunstobjecten is in samenwerking met anti-discriminatiebureau Tumba vastgesteld. Het doel is om een tentoonstelling te organiseren, waarbij geld wordt ingezameld voor een middelbare beroepsschool in Kosovo.

ROC Friese Poort Sneek zet zich al een aantal jaar in om de school in Runik (in Kosovo) op te knappen, zodat hier weer veilig les gegeven kan worden. De school is in zeer slechte staat. Het dak is lek, het elektriciteitsnet is beschadigd en de ramen,deuren en vloeren moeten vervangen worden. In 2008-2009 hebben de deelnemers van Techniek ook een actie gehouden om geld in te zamelen. Van dat geld zijn destijds de toiletten in het gebouw gerestaureerd.

De kunstobjecten worden van 19 november tot 3 december tentoongesteld in de Bibliotheek in Sneek. Tijdens de opening van tentoonstelling, die plaats vindt op 19 november vanaf 20.00 uur, wordt er geld ingezameld. Daarnaast kan er gedurende de tentoonstelling gestemd worden op het mooiste object.

---