Gemeente Haren

Waarom kinderen met autisme moeten sporten!

Voetbalclinic in Glimmen

18/11/2010

Op vrijdag 19 november 2010 organiseert de KNVB in samenwerking met VV Glimmen een voetbal-clinic voor kinderen van 6 t/m 18 jaar met een aan autisme verwante stoornis. Deze clinic wordt gegeven van 17.00 uur tot 19.00 uur bij VV Glimmen op Sportpark de Groenenberg aan de Markeweg 4 te Glimmen.

Voor kinderen met een stoornis in het autistische spectrum is het vaak lastig om te sporten en recreëren in groepsverband. Deze kinderen hebben moeite om bijvoorbeeld samen te werken met andere kinderen. Soms zijn de opdrachten te moeilijk of zijn de kinderen niet vaardig genoeg om bijvoorbeeld een conflict op een goede manier op te lossen.

Vaak is de groep te groot en is er te weinig (professionele) begeleiding. Hierdoor zijn er veel kinderen die graag willen sporten maar dat niet kunnen. Voor deze kinderen wordt er een speciaal team opgezet bij VV Glimmen. Een team dat zich kenmerkt met professionele begeleiding en kleinere groepen. Een team waar rekening gehouden wordt met de beperkingen van het kind en waar het kind toch op zijn eigen niveau kan voetballen.

De clinic begint met een uitleg van Loet Boot van de KNVB en dan gaan de kinderen het veld op met een paar trainers, een speler van FC Groningen en Steffen Bakker (doelman van het Nederlands elfstal onder de 20 en Jong FC Groningen) om lekker te voetballen.

De ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom en kunnen naar de kinderen kijken onder het genot van een kopje koffie of thee. Deze kan natuurlijk ook in de kantine worden gedronken.

Alle kinderen die graag willen voetballen maar door hun autisme hier moeite mee hebben en ouders die deze problematiek herkennen en geïnteresseerd zijn of vragen hebben, nodigen wij graag uit om de clinic bij te wonen op vrijdag 19 november 2010 van 17.00 uur tot 19.00 uur op Sportpark de Groenenberg aan de Markeweg 4 te Glimmen of bezoek onze website www.autiteamglimmen.nl.

Graag tot vrijdag 19 november a.s. in Glimmen.