Provincie Utrecht

Weer dertien bedrijven klimaatneutraal

Dertien nieuwe koplopers tekenen 19 november tijdens de conferentie Utrecht 2040 in de aanwezigheid van gedeputeerde Wouter de Jong een intentieverklaring. Deze organisaties verbinden zich daarmee aan het doel om hun energieverbruik terug te dringen en de komende jaren hun bedrijfsvoering klimaatneutraal te maken. De koplopersgroep is een initiatief van de provincie Utrecht en past helemaal in het provinciale motto: samen ondernemen met nieuwe energie.

De keus voor een klimaatneutrale organisatie biedt veel kansen: een economische impuls, een positief imago en een betere leefomgeving. Klimaatneutrale bedrijfsvoering betekent dat de organisatie geen broeikasgassen uitstoot. Eventueel vrijgekomen broeikasgassen worden gecompenseerd. Koplopers realiseren dit in drie stappen: energie besparen, duurzame energie opwekken en CO2-compensatie.

Koplopers starten initiatieven
De provincie Utrecht ondersteunt de koplopers. Tijdens expertmeetings worden ervaringen en ideeën uitgewisseld. Koplopers helpen elkaar in netwerken en de deelnemers starten ook zelf inmiddels steeds vaker nieuwe initiatieven voor duurzaamheid.

Meer weten?
Wilt u meer weten of wilt u ook koploper worden, neemt u dan contact op via info@provincie-utrecht.nl of (030) 258 91 11