GGZ Nederland

18-11-2010 Jos de Beer ontvangt Koninklijke Onderscheiding bij afscheid GGZ Nederland

Jos de Beer is vanmiddag bij zijn afscheid als directeur van GGZ Nederland benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding uit handen van de burgemeester van Amersfoort. Dit vond plaats op het symposium `Wat vraagt de maatschappij over tien jaar van de ggz?' ter ere van zijn afscheid.

Hij krijgt de deze onderscheiding vanwege zijn grote inzet voor de geestelijke gezondheidszorg vanuit de vereniging van instellingen, zonder daarbij de belangen van patiënten en medewerkers uit het oog te verliezen.

Als directeur van de brancheorganisatie heeft hij zich ingezet voor een aantal grote veranderingen binnen de sector, zoals schaalvergroting, verdere professionalisering, de overgang van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet en het inzichtelijk maken van de uitkomsten van zorg.

Naast zijn functie als directeur bij GGZ Nederland vervult hij bestuursfuncties bij een aantal andere organisaties zoals de Pensioen- en Uitkeringsraad, de Nederlandse Organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie en de Raad van Toezicht van De Zorgboog (regionale organisatie voor verpleging, verzorging en wonen in regio Helmond).

Per 1 januari gaat hij aan de slag als directeur van de NVZD, de vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg. Daarnaast associeert hij zich als zelfstandige met Twynstra Gudde management consultants. Persvoorlichter
Welmoed van Rijs
Welmoed van Rijs
Telefoon: (033) 460 89 40 of 06-52 460 394