Gemeente Dalfsen

Duurzame voorbeeldwoningen gezocht

19-11-2010

De gemeente Dalfsen is op zoek naar bewoners van woningen die voor 1995 zijn gebouwd en door toepassing van duurzame technieken nu een echte duurzame voorbeeldwoning zijn geworden.

Bewoners met een woning die door verbouwing een label B of zelfs label A hebben, kunnen zich aanmelden voor het project "Duurzame voorbeeldwoningen bestaande bouw'.

Deelnemers aan het project stellen hun woning in 2011 en 2012 in totaal 5 keer open voor publiek. Bezoekers ontvangen informatie over duurzaam bouwen en kunnen met eigen ogen aanschouwen welke technieken in de woning zijn toegepast. De open dagen vallen zoveel mogelijk samen met de Open Huizen Dagen die door lokale makelaars worden georganiseerd. De eerste open dag is gepland op 26 maart 2011.

De bewoner ontvangt voor het openstellen van zijn of haar woning een vergoeding van EUR 200,- per keer. Onder deze vergoeding vallen de onkosten voor representatie, tijd, schoonmaak en het verzorgen van een hapje en drankje voor bezoekers. Ook ontvangt de bewoner bij deelname aan alle 5 de open dagen een extra stimuleringsvergoeding in de vorm van een kleine PV-installatie die eenvoudig zelf kan worden geïnstalleerd.

Belangstellenden kunnen hun woning aanmelden via het aanmeldingsformulier op www.duurzaamthuisdalfsen.nl.