Gemeente Soest

Gaslek in Soesterberg

19 november 2010

Donderdag 18 november 2010, omstreeks 12.00 uur kreeg de brandweer een melding dat er een gaslucht werd geroken in de wijk Apollo in Soesterberg. Grondwerkers die met rioolwerkzaamheden bezig zijn in Apollo, hebben eerst Joulz (onderdeel van Eneco) ingeschakeld.

Zij hebben vervolgens bij metingen geconstateerd dat er een verhoogde concentratie gas aanwezig was. Daarop heeft Joulz de brandweer om assistentie gevraagd.

Ter plaatse heeft de brandweer ook metingen verricht in de woningen waar mensen aanwezig waren. In twee woningen werd een gevaarlijke concentratie gas gemeten. Daarom heeft de brandweer besloten het hele blok van zes huizen te ontruimen.

De brandweer is vervolgens begonnen met het ventileren van de kruipruimtes en Joulz is verder gaan zoeken naar het gaslek. De gasleiding bleek uit elkaar te zijn getrokken door de bomen die er stonden en verwijderd zijn. Vervolgens is er gas in het riool terecht gekomen.

Inmiddels zijn de bewoners van vier ontruimde woningen weer teruggekeerd naar hun huizen. Voor twee gezinnen is voor huisvesting elders gezorgd. Op vanochtend wordt door Joulz bepaald of de gezinnen kunnen terugkeren.