Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Gelderland - Grensoverschrijdende controle:               |
|     |Korridorfahndung                                          |

De Gelderse regiopolitie heeft op donderdag 18 november samen met de Koninklijke Marechaussee, de Douane, en de Duitse politie (Kreispolizei en Bundespolizei) een grote grenscontrole gehouden.


Het zwaartepunt van de controle lag op de verkeersveiligheid in de grensstreek en bestrijding van grensoverschrijdende criminaliteit. Een ander doel was de bevordering en verbetering van de internationale samenwerking tussen de diverse opsporingsinstanties. Langs een groot deel van de Nederlands- Duitse grensstreek, van Groningen tot Nijmegen, zijn er controles gehouden. De controles vonden op verschillende tijdstippen en locaties plaats.


Noord- en Oost-Gelderland

De controles in de achterhoek werden tussen 16:00 en 23:00 uur gehouden. Er werd gecontroleerd bij de grensovergang (Beekseweg) tussen Beek en Elten, de Emmerikseweg en de N316 in 's-Heerenberg, de N313 bij Aalten (grensovergang Hemden) en bij de grensovergang in Dinxperlo.


De passanten werden op diverse overtredingen gecontroleerd. In totaal werden er 1469 blaastesten afgenomen. Niemand bleek er teveel gedronken te hebben. Meerdere bestuurders kregen een bekeuring voor het niet voeren van de juiste verlichting. Enkelen hadden geen rij- of kentekenbewijs bij zich. De overtreders kregen een bekeuring. Eén automobilist reed zonder geldig rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Gelderland-Midden

Tussen 16:30 en 20:00 uur heeft de politie Gelderland-Midden aan de Eltenseweg in Lobith gecontroleerd. Van de 688 gecontroleerde bestuurders bleek er één teveel gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en blies een promillage van 0.6 promille (275 ug/l).


Om 20:30 uur werd de controle hervat op de rotonde Wittekruis in Babberich. Daar werd tot 23:30 uur gecontroleerd. In totaal werden 591 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Niemand bleek teveel gedronken te hebben. Het ANPR-voertuig controleerde of passerende voertuigen geregistreerd stonden in een politie- of belastingbestand. Elf kentekens stonden hierin vermeld en de bestuurders werden staande gehouden. Zes automobilisten hadden een belastingschuld open staan. In totaal ging het hierbij om een bedrag van 285.000 euro. De belastingdienst handelt dit met de bestuurders af. De politie heeft in totaal ruim 1000 euro aan openstaande boetes geïnd.


Gelderland-Zuid

In Gelderland-Zuid werd donderdagavond om 18.00 uur gestart met de controle. Deze eindigde op 01.00 uur. De controle werd gehouden op de grensovergang Wyler / Beek Ubbergen en op de Oude Kleefsebaan in Berg en Dal. Daarnaast was er een mobiele controle in het grensgebied tussen Beek en Millingen a/d Rijn.


Tijdens de controle hebben 992 bestuurders meegewerkt aan een blaastest. Daarvan waren twee bestuurders in overtreding. Een beginnend bestuurder blies 155 ug/l en de andere bestuurder ging over de schreef met 225 ug/l. Tegen beide bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.


Daarnaast zijn er voor het niet dragen van de gordel drie processen-verbaal uitgeschreven, één voor het rijden met een verlopen rijbewijs, twee voor het niet op eerste vordering kunnen tonen van een rijbewijs en één voor het voeren van foute verlichting.
Een bromfietser raakte zijn rijbewijs kwijt omdat hij 72 km/u reed, waar 40 km/u was toegestaan. De bestuurder kreeg hiervoor een proces-verbaal. Het is aan justitie wanneer hij het rijbewijs weer terug krijgt. Verder werden er nog twee openstaande boetes geïnd voor zo'n kleine 400 Euro.


EINDE BERICHT


---



Politie Noord- en Oost Gelderland