Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 09.55 uur

Utrecht, 19-11-2010

Alcomobilisten betrapt

DE RONDE VENEN Bij een alcoholcontrole op donderdag 18 en vrijdag 19 november tussen 18.00 en 01.30 uur op de provinciale weg N212 nabij de Bovendijk en de provinciale weg N201 ter hoogte van Amstelhoek, moesten 1103 bestuurders op straat blazen.

Na deze blaastest op straat werden 12 bestuurders meegenomen naar het bureau voor het afleggen van de ademanalyse. Tegen 8 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt, omdat zij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol in hun lichaam bleken te hebben. De uitkomsten van de ademanalyses varieerden tussen de 150 (beginnend bestuurder) en 415 ug/l.

Man aangehouden

WOERDEN Een 42-jarige man uit Woerden is aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een personenauto.
Surveillerende politiemensen kregen een melding dat het kenteken van de auto, waarin de Woerdenaar op donderdag 18 november omstreeks 22.30 uur over de rijksweg A12 reed, bij een ANPR-controle een hit gaf. De Woerdenaar bleek de afslag Woerden te hebben genomen en kon vervolgens op de Polanerbaan aan de kant worden gezet. Uit onderzoek bleek dat de auto in juni van dit jaar in Groningen was gestolen.

Het onderzoek, de verdachte en de auto worden voor verder onderzoek overgedragen aan de politie Groningen.

Man aangehouden

MAARSSEN - Een 48-jarige man uit Maarssen is aangehouden op verdenking van mishandeling.

De man wordt er van verdacht vrijdag 19 november omstreeks 00.05 uur een 45-jarige vrouw uit Maarssen een klap te hebben gegeven met als gevolg een mogelijke kaakfractuur. De mishandeling vond plaats in de woning van de vrouw in de wijk Zwanenkamp en heeft vermoedelijk te maken met problemen in de relationele sfeer.

De Maarssenaar is ingesloten en zit voorlopig vast.