Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 19 november 2010

Eerste paal Rein Abrahamse School

Wethouder Rian van Dam van Onderwijs heeft dinsdag 16 november de eerste paal geslagen voor de Rein Abrahamse School aan de Havinghastraat in Alkmaar. Zij deed dit samen met enkele leerlingen van de Rein Abrahamse School en van Espeq Opleidingsbedrijven in Heerhugowaard.

De Rein Abrahamse School (RAS) is een openbare school voor praktijkonderwijs. De meeste leerlingen zijn afkomstig van (speciale) basisscholen in Alkmaar en omgeving. De school begeleidt leerlingen die moeite hebben met theorievakken naar passende arbeid of vervolgopleiding. Veel leerlingen gaan naar opleidingsbedrijven zoals Espeq. Enkele leerlingen van Espeq werken zelfs mee aan de bouw van de RAS.

Verhuizing medio 2011
Momenteel is de school nog gevestigd aan de Amstelstraat en de Bergerweg. De nieuwe locatie is naar verwachting in juni 2011 klaar. Na de verhuizing kan het nieuwe schooljaar in het nieuwe gebouw van start gaan. Dit biedt weer ruimte voor de realisatie van de nieuwe huisvesting van de Prinsenhof en de VSO-scholen De Alk en De Ruimte aan de Amstelstraat. Rian van Dam: "Als wethouder van onderwijs hecht ik veel waarde aan goede huisvesting én goede kwaliteit van onderwijs. Met de bouw van de nieuwe Rein Abrahamse School wordt hieraan een goede invulling gegeven."




Gemeente Alkmaar