Gemeente Ermelo


Subsidieregeling isolatie eigen woning

Tot EUR 500,00 subsidie voor isolatie eigen woning Eigenaren van woningen kunnen via de gemeente tot 1 januari 2011 subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. De regeling is bedoeld voor eigenaren van woningen van voor 1980 met een WOZ-waarde tot 350.000 euro.
De bijdrage is maximaal EUR 500,00 per woning voor het isoleren van dak, buitenmuur en/of begane grondvloer (de schil van de woning). Vergoed wordt een derde van de investering met een maximum van EUR 500,00. Bij het zelf uitvoeren van de werkzaamheden kan voor een derde van de materiaalkosten tot maximaal EUR 500,00 een vergoeding worden gegeven. Het gaat om een subsidie van de provincie Gelderland die via de gemeente Ermelo op een eenvoudige manier kan worden verkregen zodra de gemeenteraad van 9 december heeft besloten.

Een goed geïsoleerd huis levert al snel honderden euro's op. Een voorbeeld: spouwmuurisolatie levert bij een gemiddelde hoekwoning een besparing op van zo'n 800 kubieke metergas per jaar. Dat is bijna 40% van het gasverbruik voor dit type woning. Bovendien kost het weinig tijd: de spouwmuur wordt binnen een dag geïsoleerd. Voor deze werkzaamheden betaalt u nu een laag btw-tarief van 6%. Naast spouwmuurisolatie kunt u de subsidie ook gebruiken voor dak- of vloerisolatie. U kunt de isolatiesubsidie ontvangen als u eigenaar bent van een woning, opgeleverd voor 1980, met een maximale WOZ-waarde van 350.000,00 euro. Een andere voorwaarde is dat u het huis niet verhuurt, maar er zelf in woont. De isolatie moet een minimale Rc-waarde hebben van 2,5 m²K/W.

Aanvragen
Het aanvragen van de subsidie is eenvoudig. Complicerende factor is dat de gemeenteraad zich nog formeel over de subsidieverordening moet uitspreken. Gezien de korte termijn tussen het van kracht worden van de Verordening Isolatiemaatregelen woningen 2010' en de indientermijn van een aanvraag zal de regeling naar alle waarschijnlijkheid daarom met terugwerkende kracht gelden van 22 oktober 2010 tot en met 31 december 2010. Bewaar uw facturen daarom goed!
Stuur een email naar: isolatie2010@ermelo.nl o.v.v. `isolatiesubsidie'. U ontvangt van de gemeente een email op het moment dat de regeling formeel van kracht wordt. U kunt dan ook uw aanvraag digitaal indienen via de website. De regeling duurt tot het budget, slechts EUR 15.000,00 op is. Wie het eerst komt, het eerst maalt en op is op. Het is nog niet bekend of er voor 2011 eenzelfde regeling gaat gelden.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met de heer Henri van Pijkeren telefoon: (0341) 56 71 82 (maandag en dinsdag).