DierenLot leert dierenvrienden fondsen werven

19/11/2010 10:57

Stichting Dierenlot

Rotterdam/Utrecht, 19 november 2010

P e r s b e r i c h t

DierenLot leert dierenvrienden fondsen werven

Succesvolle eerste Nationale DierenLot Ambulancedag bij stadion De Kuip

ROTTERDAM/UTRECHT - Vrijwilligers zo'n 100 Nederlandse dierenorganisaties hebben donderdag 18 november op uitnodiging van de Stichting DierenLot de Nationale Vakdag Fondsenwerving bezocht bij stadion De Kuip in Rotterdam. Tijdens bijeenkomsten, rondetafelgesprekken en presentaties van nationale en internationale sprekers en vakspecialisten leerden ze hoe ze ook in tijden van bezuinigingen meer donateurs en fondsen kunnen werven voor hun organisatie.

Daarnaast haalde DierenLot alle 20 dierenambulances die de Stichting gratis ter beschikking stelt aan lokale en regionale organisaties naar de Kuip in het kader van de eerste Nationale DierenLot Ambulancedag. Alle wagens werden in een mobiele werkplaats nagekeken en zo nodig gerepareerd. Tijdens een speciale bijeenkomst kregen 35 dierenorganisaties die al gesteund worden door DierenLot een cheque van 500 euro overhandigd en ontvingen 9 organisaties het resterende deel van hun steunaanvraag voor dit jaar. Die bedragen liepen uiteen van 922,50 tot 12.000,- euro.

Stichting DierenLot trekt zich het lot aan van mishandelde, verwaarloosde, op straat gezette en andere dieren die een beroerd bestaan leiden in Nederland. De stichting bestaat vijf jaar, telt 70.000 donateurs en helpt inmiddels zo'n honderd lokale en regionale dierenorganisaties zoals dierenambulances, knaagdieren- of ezelopvang, dierenasiels enz. DierenLot geeft bijvoorbeeld financiële ondersteuning voor voedsel, medicijnen, dierenartsen, verbouwingen en nieuw materieel. Ook geeft ze volledig ingerichte dierenambulances gratis in bruikleen. Daar rijden er al zo'n 20 van rond in Nederland. De vraag naar dierenambulances in Nederland is groot en veel regionale dierenambulances rijden rond in verouderde en in onderhoud dure wagens. Ook zij kunnen echter in aanmerking komen voor een dierenambulance van de Stichting DierenLot.

Dierenorganisaties drijven vooral op vrijwilligers die houden van dieren en zich inzetten voor de goede zaak. Daarom is er vaak minder aandacht voor het instandhouden van de organisatie en de werving van donateurs voor de eveneens broodnodige financiële middelen. "Ze hebben steeds meer behoefte aan kennis en steun op dat vlak. Tijdens de Nationale Vakdag Fondsenwerving komt de hele goede doelenwereld bijeen en zijn ze de hele dag aan het netwerken en doen ze kennis op. Ze leren hoe ze beter contact kunnen leggen met het bedrijfsleven, hoe ze vrijwilligers kunnen werven of kleine evenementen organiseren om geld op te halen. Op die manier leren ze fondsen te werven en daarmee aan de slag te gaan," legt Sander van Hesteren van DierenLot uit.

DierenLot kan nog veel meer dierenorganisaties steunen en hoopt de komende jaren verder te groeien. Over enkele jaren wil de stichting bij regionale dierenambulances in het hele land al honderd dierenambulances in bruikleen hebben rijden. De Nationale DierenLot Ambulancedag moet een jaarlijkse dag worden waarop organisaties en vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen uitwisselen.

Meer informatie: www.dier.nu

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.dier.nu/