Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht, 19-11-2010

Automobiliste aangehouden

HOUTEN Een 57-jarige automobiliste uit Zeist raakte, vermoedelijk onder invloed van alcohol, betrokken bij een aanrijding.

Politiemensen zagen donderdag 18 november omstreeks 19.50 uur de vrouw rijden over de Houtenseweg. De vrouw raakte op de verkeerde weghelft. Een tegemoetkomende automobilist trachtte haar nog te ontwijken, maar zij botste toch met haar linkerachterwiel tegen de auto. Die brak door de klap af, vloog door de lucht en belandde op de motorkap van een achter de vrouw rijdende automobilist. Niemand raakte gewond.

De twee autos moesten worden afgesleept. De blaastest op straat wees uit dat de vrouw vermoedelijk meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zij werd hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau voor het afnemen van de ademanalyse. Tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietssters botsen

HOUTEN Twee bromfietssters van 20 en 18 jaar, beiden uit Houten, raakten donderdag 18 november omstreeks 09.35 uur betrokken bij een aanrijding op de Houtensewetering.

De 20-jarige liep letsel op aan haar rug, omdat zij bij haar val de bromfiets op haar rug kreeg. Zij werd met een ambulance vervoerd naar het UMC. De 18-jarige klaagde over pijn in haar been en liep schaafwonden op, maar hoefde niet naar het ziekenhuis na beoordeling van ambulancepersoneel.

De aanrijding ontstond toen de 18-jarige bromfietsster rijdend over de Houtensewetering, linksaf wilde slaan richting de Meerpaal, maar juist op dat moment links werd ingehaald door de 20-jarige bromfietsster. Omstanders haalden de bromfiets van de rug van de 20-jarige en verleenden bijstand.