Politie Groningen

Vrijdag 19 november 2010

Provincie Groningen, 19-11-2010

Man aangehouden na mishandeling ex

GRONINGEN De politie heeft donderdagavond een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer meldde zich zelf op het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen. Hij wordt ervan verdacht dat hij dinsdagmiddag zijn 19-jarige ex-vriendin uit Groningen in een woning aan de Tweede Hunzestraat in Groningen heeft mishandeld door haar te slaan en te schoppen. Toen de 18-jarige bewoonster van de woning haar te hulp schoot, stopte het geweld. De man ging er vervolgens vandoor. Hij werd ingesloten in een cel. De verdachte wordt vandaag gehoord. De ex-vriendin heeft al aangifte gedaan van de mishandeling.

Getuigen gezocht van aanrijding

GRONINGEN De politie zoekt getuigen van een aanrijding op de N7 nabij het Julianaplein in Groningen. Donderdagmiddag rond 14.00 uur kwamen een vrachtwagen en een auto met elkaar in botsing tussen het Vrijheidsplein en het Julianaplein. De bestuurders uit Veendam (25) en Utrecht (57) waren het niet eens over de oorzaak van het ongeval. Hoewel er geen sprake was van letsel, waren de voertuigen fors beschadigd. Getuigen van het ongeval kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie treft net geoogste hennepkwekerij aan

GRONINGEN De politie heeft donderdagochtend in een woning aan het Kajuit in Groningen een net geoogste hennepkwekerij aangetroffen. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij anonieme informatie. De bewoner, een 42-jarige Stadjer, opende de voordeur van zijn woning. In het pand troffen de agenten op de zolderverdieping een net geoogste hennepkwekerij aan. Wel troffen de dienders hennepresten aan. Op grond van een berekening kon worden vastgesteld dat de kwekerij was voorzien van ongeveer 138 hennepplanten. De kwekerij werd opgeruimd. De bewoner wordt vandaag gehoord.

Delfzijlster aangehouden voor vernieling

DELFZIJL De politie heeft donderdagmiddag op het Kraaienbos in Delfzijl een 50-jarige man uit die plaats aangehouden. De politie reageerde op een melding dat er ruzie was bij een woning op het Kraaienbos. Ter plekke bleek dat de Delfzijlster een hekje bij een tuin en een fiets had vernield. De eigenaar van het hekje en de fiets gaf aan dat hij aangifte wilde doen. Hierop werd de man, die zwaar onder invloed verkeerde, ingerekend en ingesloten in een cel. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Agressieve man wil niet luisteren

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in korte tijd een 20-jarige man uit Groningen aangehouden. De Stadjer, oorspronkelijk afkomstig uit Letland, had uit kwaadheid een fiets naar een portier bij een horecagelegenheid aan de Grote Markt. De verdachte, die onder invloed verkeerde, werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar kreeg hij een bekeuring voor baldadigheid. Ook kreeg de 20-jarige een binnenstadverbod uitgereikt. Ondanks nadrukkelijk uitleg in het Engels liep de man toch het centrum in. Hierop werd de Let wederom aangehouden en ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Computersystemen in Noord-Oost Nederland krijgen belangrijk onderhoud

NOORD-OOST NEDERLAND - De computersystemen van de politie in Noord-Oost Nederland krijgen aanstaande zondag 21 november een belangrijk onderhoud. Het netwerk voor dataopslag wordt dan voorzien van nieuwe software. Hierna is de verwachting dat de systemen stabieler zijn en eenvoudiger zijn te beheren. Het onderhoud maakt deel uit van een reeks geplande onderhoudswerkzaamheden in deze regio. Het werk gebeurt zondag tussen 08.00 uur en 18.00 uur. De meeste systemen zijn dan voor de politieagenten buiten gebruik. Uitzonderingen hierop zijn de primaire systemen in de meldkamers en de telefoonsystemen. Aangiftes gaan gewoon door of worden in uiterste gevallen verschoven naar de maandagochtend. Voor het noodzakelijk gebruik van de informatiesystemen kunnen politieagenten uitwijken naar korpsen buiten de regio. De politie verwacht dat de werkzaamheden zonder grote problemen plaatsvinden.