Gemeente Voerendaal


\ 19/11/2010 - Voorlichting OV-Chipkaart in Voerendaal Het zal u niet ontgaan zijn dat de OV-chipkaart langzaam zijn intrede doet in Nederland en dat de 'vertrouwde' strippenkaart dan helemaal verdwijnt. Deze OV-chipkaart is in alle openbaar vervoer te gebruiken, zoals de bus, trein, bij Veolia maar ook bij de NS. De invoering van de OV-Chipkaart brengt veel vragen met zich mee. De ouderenverenigingen in de gemeente Voerendaal willen graag helpen om deze verandering zo begrijpelijk mogelijk bij de inwoners onder de aandacht te brengen. Daarvoor houden ze informatieavonden in de kernen Ubachsberg, Voerendaal-Kunrade, Klimmen en Ransdaal.

Informatie
Deze verandering roept bij veel mensen vragen op. Vooral bij senioren kan deze verandering zeer verwarrend zijn. De ouderenverenigingen in de gemeente Voerendaal willen daarom graag helpen om deze verandering zo begrijpelijk mogelijk bij de inwoners onder de aandacht te brengen. Iedereen die vragen heeft over de OV-chipkaart kan deze tijdens de informatieavond of inloopbijeenkomst stellen en indien men dat wenst kan er ook een OV-chipkaart worden aangevraagd. Dagen en tijdstippen inloopbijeenkomst of informatieavond: Voerendaal/Kunrade Senso, locatie Kunderhoes
donderdag 2 en dinsdag 7 december van 14.00 16.30u Ransdaal Ouderenvereniging, locatie gemeenschapshuis 't Wouves dinsdag 7 december 19.00u
Ubachsberg Ouderenvereniging, locatie Soos
woensdag 19 januari 2011 19.00u
Klimmen Bejaardensoos
Nog niet bekend
Bij de informatieavonden in Ransdaal en Ubachsberg geeft de heer Jo Linders van Veolia een toelichting.
Ook kunt u met al uw vragen terecht bij Alcander. Zij hebben iedere woensdag van 10.00 tot 11.30 uur spreekuur in het gemeentehuis van Voerendaal.

Gratis OV-chipkaart

De gemeente Voerendaal stelt 40 OV-chipkaart gratis ter beschikking. De kaarten zijn verdeeld over de vier ouderenverenigingen (10 per vereniging). Zij dragen zorg voor de verstrekking van deze gratis OV-chipkaarten.