Duizend kinderen op les via Jeugdcultuurfonds

19/11/2010 11:38

St. Jeugdcultuurfonds Nederland

Het duizendste kind is aan zijn muziek- of dansles begonnen via het Jeugdcultuurfonds.

In de twee jaar dat het Jeugdcultuurfonds bestaat zijn er zestien lokale en regionale fondsen opgericht.

Bovendien besloot op 11 november jl. ook het College van B? van Utrecht per 1 januari 2011 een Jeugdcultuurfonds te starten. Nu de eerste stad van de G4 over de brug is zijn we hard op weg om landelijke dekking te realiseren.

Daarnaast ontving het Jeugdcultuurfonds in 2010 van de SponsorBingo loterij een financiële bijdrage die ons in staat stelt kinderen te helpen op plaatsen waar we nog niet aanwezig zijn.

Om de snelle groei van het Jeugdcultuurfonds te vieren nodigen we u van harte uit voor een feestelijke bijeenkomst op 24 november a.s. om 16.30 uur in het Vorstelijk Complex in Utrecht.

PROGRAMMA

16.15 uur

Ontvangst met koffie en thee

16.30 uur

Welkom door Bertien Minco, directeur Jeugdcultuurfonds Nederland

"Peter en de Wolf", een muzikaal sprookje van Prokofjev,

door de Nieuwe Philharmonie Utrecht o.l.v. Johannes

Leertouwer.

Verteller: Sinterklaas (Bram van der Vlugt, acteur)

Met medewerking van kinderen uit de Utrechtse wijk

Zuilen en de Stichting Accu

Korte toespraak door Marjan Haak, gedeputeerde provincie Utrecht

Het Jeugdcultuurfondslied door kinderen uit Zuilen en de Stichting Accu

17.30 uur

Afsluitende borrel

Voor de pers is er gelegenheid te spreken met medewerkers van het Jeugdcultuurfonds en/of opnamen te maken.

Adres: Vorstelijk Complex, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht

Doel Jeugdcultuurfonds

Het Jeugdcultuurfonds helpt kinderen in achterstandsposities door het geld voor muziek- of dansles of een andere vorm van actieve kunstbeoefening én de (huur van) instrumenten voor hen te betalen.

Werkwijze

Professionals uit de omgeving van het kind, leerkrachten, docenten of medewerkers van Bureau Jeugdzorg bijvoorbeeld, kunnen het lesgeld aanvragen via de website van het Jeugdcultuurfonds. Na een marginale toetsing door een consulent van het Jeugdcultuurfonds wordt het geld rechtstreeks overgemaakt naar de muziekschool of kunstinstelling die de lessen verzorgt.

Achtergrond

In Nederland staan nog altijd 350.000 kinderen aan de kant. Zij kunnen niet op muziek- of dansles omdat hun ouders daar het geld niet voor hebben. Terwijl het juist voor deze kinderen zo belangrijk is. Muziek, dans en toneel kunnen hun wereld groter maken. Zélf muziek maken, dansen of toneelspelen kan nog veel meer bijdragen: een kind dat dagelijks oefent, ondervindt het nut van concentratie en discipline. Samenspelen vraagt sociale vaardigheden. Iets moeilijks onder de knie krijgen kweekt zelfvertrouwen. En wie - hoe onzeker ook - toch een podium betreedt, groeit en krijgt oog voor nieuwe mogelijkheden en kansen.

Over Sponsor Bingo Loterij

Vijftig procent van de opbrengst van de Sponsor Bingo Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van welzijn en gezondheid, waaronder KWF Kankerbestrijding, de Richard Krajicek Foundation, de Nationale Hoorstichting en de Nierstichting. Dankzij 500.000 deelnemers van de Sponsor Bingo Loterij is er in 2009 een bedrag van ruim 47 miljoen euro verdeeld onder goede doelen organisaties op het gebied van gezondheid en welzijn.

Uniek aan de Sponsor Bingo Loterij is dat men zelf bepaalt welk doel de helft van hun inleg krijgt. Dat kan een landelijk opererend goed doel zijn, maar ook een plaatselijke club, vereniging of organisatie. Op deze manier kunnen deze organisaties voor extra inkomsten zorgen.

Meer informatie is te vinden op www.sponsorbingoloterij.nl.





http://www.jeugdcultuurfonds.nl