Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 19-11-2010

Man door het lint

UTRECHT Een 23-jarige Utrechter is in de nacht van donderdag op vrijdag 19 november aangehouden voor vernieling. Omstreeks 02.25 uur kreeg de politie een melding dat een man op de Voorstraat door het lint ging en tegen van alles en nog wat aan het trappen was. Toen de agenten arriveerden bleek dat hij een winkelruit had ingetrapt. Ook zou de man tegen fietsen en een auto hebben getrapt. De agenten troffen verder geen schade aan, maar camerabeelden moeten uitwijzen of er nog meer vernieling zijn gepleegd. De verdachte is overgebracht naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verboden wapenbezit

UTRECHT In een woning aan de Riouwstraat heeft de politie donderdag 18 november een alarmpistool en een zogenoemde taser (stroomstootwapen) aangetroffen. Omstreeks 21.10 uur deed het arrestatieteam een inval in de woning. Aanleiding vormde binnengekomen informatie dat een van de bewoners een vuurwapen op het adres zou bewaren. De woning werd doorzocht. In een kast in een slaapkamer lag het alarmpistool. De 50-jarige bewoner werd daarop aangehouden. Hij biechtte zelf op ook in het bezit te zijn van een taser. Beide wapens zijn in beslag genomen. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Heling fietsen

UTRECHT Een 48-jarige Utrechter is donderdag 18 november aangehouden op verdenking van heling van een fiets. De eigenaar van de recent gestolen fiets, een 61-jarige Utrechter, zag zijn tweewieler omstreeks 12.30 uur staan op de 1e Daalsedijk achter een horecagelegenheid. De fiets stond keurig op slot. De eigenaar belde de politie. Agenten gingen in de horecagelegenheid informeren wie de fiets daar had gestald. Zo kwamen zij op het spoor van de 48-jarige man. Die zei de fiets de dag ervoor te hebben gekocht voor 600 euro, inclusief sleutels. Gezien de prijs dacht hij dat het goed zat. Hij erkende meteen dat het zijn pech was en stond de fiets af aan de rechtmatige eigenaar. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Voorstraat werden in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 november omstreeks 04.45 uur twee Utrechters (21 en 32) aangehouden op verdenking van de koop dan wel verkoop van een gestolen fiets. De transactie werd gezien met behulp van cameratoezicht, waarna agenten de twee aanhielden. De fiets is in beslag genomen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vechtpartij

UTRECHT Na een vechtpartij in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 november op het Janskerkhof heeft de politie twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Driebergen en een 20-jarige man uit Apeldoorn. Omstreeks 03.35 uur kreeg de politie een melding van de vechtpartij van een portier. Het slachtoffer, een 21-jarige man uit Ede, wees de verdachten aan als zijn belagers. De verdachten zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Gevaarlijk rijgedrag

UTRECHT Na een achtervolging zijn in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 november twee Utrechters (21 en 20 jaar) aangehouden wegens levensgevaarlijk rijgedrag. Omstreeks 00.25 uur zagen agenten de twee rijden in een auto op de Kardinaal de Jongweg. Navraag leerde dat het kenteken was geschorst. Daarop wilden de agenten de auto controleren. Nog voor ze daartoe konden overgaan, zagen ze de bestuurder een andere auto rechts inhalen. Op de Talmalaan gaven ze hem een stopteken, maar daarop ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor, via de Draaiweg, naar de Oudenoord en de Anton Geesinkstraat. Meerdere politieautos probeerden vervolgens de auto de pas af te snijden. De bestuurder lapte echter alle verkeersregels aan zijn laars om te ontkomen. Via een fietspad reed hij richting Marnixlaan en Einsteindreef. Daarbij reed hij twee keer door rood en doofde hij zijn verlichting. De tocht voerde door een woonwijk naar de Eykmanlaan, waar de man de verkeerde weghelft nam. Op de Albert Schweizerdreef botste de auto op een politiebus, waarna hij in de bosschages tot stilstand kwam. De twee inzittenden stapten uit en renden hard weg, maar konden toch worden aangehouden. Het bleek te gaan om twee veelplegers. De bestuurder reed zonder geldig rijbewijs. Beiden zijn overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Insluiping bejaardentehuis

UTRECHT De politie heeft donderdagavond 18 november een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden in verband met een poging tot insluiping in een bejaardentehuis aan de Saffierlaan. Omstreeks 19.40 uur kreeg de politie een melding van personeel van het bejaardentehuis dat een jongen met de deur had gerommeld. Aan de hand van bewakingsbeelden van de verdachte gingen de agenten in de omgeving op zoek. Op het Smaragdplein troffen ze de 15-jarige jongen aan, die voldeed aan het signalement. Toen ze hem naar zijn papieren vroegen, rende hij weg. Op het Tolsteegplantsoen kon hij worden aangehouden. Omdat hij niet wilde meewerken, werd hij met gepast geweld geboeid. Uit nader onderzoek op het bureau bleek dat niet hard te maken viel dat hij de insluiper van de beelden was, waarna hij werd heengezonden.

Autobrand

UTRECHT In de Kenaustraat is in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 november een bestelwagen uitgebrand. De brandweer bluste de brand, waarna de politie de auto liet wegslepen. Technisch onderzoek moet uitwijzen hoe de brand is ontstaan.

Insluiper aangehouden

UTRECHT Een 15-jarige jongen uit Utrecht is donderdag 18 november op heterdaad aangehouden op verdenking van insluiping. De bewoner van een woning aan de Bangkokdreef trof bij thuiskomst omstreeks 10.55 uur drie jongens aan in zijn woning. Twee wisten te ontkomen, de derde kon hij in de kraag grijpen, waarna hij de politie belde. De dag ervoor was in dezelfde woning ingebroken. Daarvan had de bewoner de politie nog niet op de hoogte gebracht. De verdachte is meegnomen naar het bureau voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.