Politie Hollands Midden

Leiden - Bewoner gewond bij poging overval woning

Leiden, 19-11-2010 o Een man van middelbare leeftijd is donderdagavond 18 november naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij gewond raakte bij een poging overval op zijn woning aan de Storm Buysingstraat. Het tijdstip dat de overval plaatsvond, was tussen 20.15 uur en 20.45 uur.

Bij de bewoner werd aangebeld en toen hij opendeed, werd hij met geweld naar binnen geduwd en door twee jonge mannen op zijn hoofd geslagen met een slagvoorwerp. De man wist de twee mannen zijn huis uit te krijgen door hen weg te duwen en de deur te sluiten toen zij buiten stonden. Zij zijn niet verder de woning in geweest dan de hal. De man is later met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie is direct een onderzoek gestart. In en rond het huis is een sporenonderzoek gedaan, een aantal getuigen zijn gehoord en zij heeft een buurtonderzoek gehouden. In de omgeving is met een politiehond naar de daders gezocht en naar het wapen.

De man is de vrijdagochtend 19 november weer uit het ziekenhuis ontslagen en de politie neemt zijn aangifte op.

De politie zet haar onderzoek voort en vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Signalement De daders waren mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst en tussen de 18 en 25 jaar oud. Eén was tussen de 1.65 meter en 1.70 meter en droeg een zwarte jas die tot zijn knieën kwam. De andere dader was langer, tussen de 1.70 meter en 1.75 meter en droeg een lange zwarte jas.