Siemens

Persbericht

201011. 353

Den Haag, vrijdag 19 november 2010

Verbeterde netwerkfunctionaliteit voor Cerberus Pro

Met het nieuwe Cerberus Pro-marktpakket introduceert Siemens Building Technologies de modulaire brandmeldcentrale FC726. Deze brandmeldcentrale is met name geschikt voor gebruik in grotere beveiligingsoplossingen in complexe gebouwen. Andere aanvullingen op het brandmeldsysteem zijn een IP netwerk met EN-54-certificaat en draadloze brandmelders.

Siemens Building Technologies heeft de nieuwe modulaire FC726-brandmeldcentrale toegevoegd aan het brandbeveiligingssysteem Cerberus Pro. Met deze geavanceerde brandmeldcentrale kunnen zeer grote systemen en netwerken worden aangelegd die meerdere gebouwen beslaan. Het paneel kan worden geïntegreerd in standaard IP-technologie en men kan er maximaal 1512 melders en andere periferie op aansluiten. Hierdoor is de brandmeldcentrale met name geschikt voor toepassing in grotere kantorencomplexen en school campussen. De FC726 beschikt daarnaast over een intuïtieve bediening, toegang op afstand voor beheersbare onderhoudskosten en de mogelijkheid om alle brandbeveiligingsrelevante processen te integreren in het paneel, zoals de besturing van verlichting en ventilatie. Met de FC726 bestaat de Cerberus Pro-lijn nu uit vier brandmeldcentrales die aan elke eis van de klant tegemoet komen, van stand-alone-toepassingen tot zeer grote netwerken.

Het nieuwe glasvezel-IP backbone netwerk met EN-54-certificaat vormt de basis voor een campusnetwerk. Met deze IP backbone kunnen 14 clusters in een netwerk worden geïntegreerd; elk van deze clusters kan worden voorzien van maximaal 16 brandmeldcentrales. Het hele systeem beschikt over een nagenoeg redundant ontwerp, waarbij elke cluster op de backbone wordt aangesloten met twee onafhankelijke Ethernet-switches die in de panelen zijn geïntegreerd. Deze architectuur zorgt voor een veilige netwerkfunctionaliteit en de hoogst mogelijke beschikbaarheid.

De draadloze brandmelders zijn een belangrijke aanvulling op de Cerberus Pro-productlijn. Deze melders zijn een goed alternatief als er om esthetische of structurele redenen geen kabels kunnen worden toegepast, bijvoorbeeld bij gebouwen die op de monumentenlijst staan. Op één enkele draadloze gateway kunnen tot 30 draadloze brandmelders worden aangesloten. Een combinatie van draadloze en draadgebonden melders is ook mogelijk.

Het uitgebreide Cerberus Pro-productportfolio bestaat onder andere uit krachtige brandmeldcentrales, betrouwbare brandmelders en talrijke andere randapparaten en accessoires. Het systeem beschikt over belangrijke redundantie functies, zoals een zogenoemde degrade-modus, die zelfs bij uitval van een brandmeldcentrale voor betrouwbare alarmtransmissie zorgt, alsmede isolatoren in elke melder die ook bij geopende schakelingen of kortsluitingen instaan voor een ononderbroken ontruimingsalarmering.

Cerberus Pro wordt uitsluitend verkocht via erkende Partners van Siemens.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Alex Driessen
Telefoon: +31 (0)70 333 3177
E-mail: alex.driessen@siemens.com
Internet: http://www.siemens.com/cerberus/

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Bernard H. Bos
Telefoon: +31 (0)70 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com