Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 19-11-2010

Bestuurders 'verdachte' auto's aangehouden

TILBURG - De politie heeft vanmorgen drie mannen, een 20 en 23-jarige Tilburger en een 27-jarige inwoner uit Den Bosch aangehouden. Ze worden verdacht van het overtreden van de Opiumwet, de Wapenwet en
belemmering. Het drietal is voor onderzoek ingesloten.

Agenten zagen even na 03.00 uur in de Groenstraat twee auto's rijden richting het Transvaalplein. Beide voertuigen volgden elkaar. Op het Transvaalplein gaven de agenten één van de auto's een stopteken waaraan de bestuurder (de 27-jarige) op dat moment voldeed. Tijdens het aanspreken roken ze een sterke henneplucht. Op dat moment gaf de Bosschenaar gas en reed weg. Er ontstond een achtervolging in de wijk waarbij met hoge snelheid gereden werd. In de Dr. Leijdsstraat kwam de auto van de verdachte in aanrijding met het politievoertuig. De bestuurder sprong uit de auto en rende weg. Het lukte de agenten de man in de Willem Barenszstraat te arresteren. Het laadgedeelte van zijn auto was gevuld met henneptoppen. Ook trof de politie munitie en een onderdeel van een vuurwapen aan.

In de Generaal de Wetstraat trof de politie het andere voertuig aan. Op dat moment was er niemand bij aanwezig. In de auto trof de politie hennep en een transformator aan. Tijdens controle meldde zich de 20- jarige bij de auto. Hij stapte in en wilde wegrijden. Agenten grepen in en arresteerden hem. Tijdens de aanhouding verzette hij zich. De 23-jarige Tilburger bemoeide zich met de aanhouding en probeerde de 20-jarige te ontzetten door één van de agenten weg te trekken. Het lukte de agenten beiden onder controle te krijgen.

Politie pakt Nijmegenaar op met inbrekerswerktuig

OISTERWIJK - De politie heeft vanmorgen tegen 02.00 uur een 22-jarige man uit Nijmegen aangehouden. Agenten zagen de man als bestuurder van een personenauto rijden over de Tilburgseweg. Ter controle gaven ze het voertuig een stopteken. In de auto vonden de agenten inbrekerswerktuig en een bivakmuts. De Nijmegenaar mocht mee. De goederen zijn in beslag genomen.

Tilburger vernielt autoruit passerende auto

TILBURG - De politie heeft gisteravond een 23-jarige Tilburger aangehouden voor vernieling van een autoruit. Een 42-jarige
automobilist uit Tilburg deed aangifte. De aangever meldde dat hij rond 20.30 uur met zijn auto over de Bredaseweg reed. Ter hoogte van een eetgelegenheid zag hij dat de 23-jarige man de weg over wilde steken. De man zwaaide wild met een fles om zich heen. De automobilist stopte om hem te laten passeren. Tijdens het oversteken gooide de verdachte de fles tegen de voorruit van de auto die daardoor brak. De politie werd geïnformeerd die de 23-jarige in de Ruysdaelstraat aantrof.

Polen op strooptocht

TILBURG - De politie heeft gistermiddag op het Stadhuisplein vijf Polen, drie mannen van 27, 30 en 35 jaar en twee vrouwen van 20 en 26 jaar, allen zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal. Het vijftal vestigde de aandacht van de burgerbikers op zich door hun verdachte gedrag. Tijdens controle bleek dat ze allen geprepareerde tassen en kniptangen bij zich hadden. In de tassen trof de politie meerdere kledingstukken, afkomstig van verschillende winkels, make-up en verzorgingsartikelen. De goederen, tassen en kniptangen zijn in beslag genomen. Het vijftal is ingesloten.

Gezellige sfeer in het uitgaansgebied

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een gezellige sfeer in het uitgaansgebied. De politie verrichte in totaal twee arrestaties voor mishandeling.

Politie controleert het verkeer rondom basisscholen

BERKEL-ENSCHOT / TILBURG / MOERGESTEL - Agenten hebben woensdag jl. tussen 07.45 uur en 09.15 uur op verschillende locaties het verkeer onder andere rondom basisscholen gecontroleerd. Doel van de controle is de verkeersveiligheid te vergroten. De politie deelde in totaal 44 bekeuringen uit.

Zowel in Berkel-Enschot bij de Stellaershoeve als Tilburg, Hazennest werd het verkeer rondom basisscholen gecontroleerd. Ouders en leraren reageerden positief op de actie. Er werd met name aandacht besteedt aan het dragen van de gordel en kinder-veiligheidsmiddelen. Er werden 9 bekeuringen uitgeschreven.
In de Puccinilaan in Berkel-Enschot schreven agenten 27 bekeuringen uit van het overtreden van de maximale snelheid. In moergestel vond een algehele verkeerscontrole plaats waarbij 7 bekeuringen uitgedeeld werden.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 19-11-2010 11:57 | © Regio Midden en West Brabant |