Algemene Rekenkamer

Gijs de Vries benoemd tot lid Europese Rekenkamer

Werving voor opvolger Algemene Rekenkamer start zaterdag

Persbericht | 19-11-2010

De Raad van ministers van Financiën van de EU-lidstaten heeft op woensdag 17 november 2010 ingestemd met de benoeming van Gijs de Vries tot lid van de Europese Rekenkamer. Deze benoeming gaat op 1 januari 2011 in. De Vries is thans lid van de Algemene Rekenkamer.

Op 7 oktober 2010 heeft het Europees Parlement positief geadviseerd over de voordracht door lidstaat Nederland van drs. G.M. de Vries (54) tot lid van de Europese Rekenkamer. Deze voordracht is op 2 juli j.l. door de Nederlandse ministerraad gedaan. De Vries is lid van de Algemene Rekenkamer sinds oktober 2008 en was daarvoor onder meer staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en voorzitter van de Liberale en Democratie Fractie in het Europees Parlement.

De Europese Rekenkamer is een instelling van de Europese Unie, gevestigd in Luxemburg, en heeft tot taak de EU-financiën te controleren. Elke EU-lidstaat levert één lid in het college van deze Rekenkamer. Het huidige Nederlandse collegelid, drs. M.B. (Maarten) Engwirda, gaat per 31 december 2010 met pensioen. Hij is dan 15 jaar lid geweest van de Europese Rekenkamer.

Werving nieuw lid Algemene Rekenkamer

De vacature De Vries wordt a.s. zaterdag opengesteld. Naar verwachting zal zijn opvolger rond 1 april 2011 bij de Algemene Rekenkamer kunnen aantreden.

Meer informatie is vanaf zaterdag te vinden op www.rekenkamer.nl.