Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Aangepaste dienstregeling pont Akersloot

Publicatiedatum : 19 november 2010

Archieffoto van de proefvaart van de nieuwe pont op de Beneden-Merwede

De pont Akersloot vaart van maandag 22 tot en met vrijdag 26 november 's ochtends vanaf 9 uur een aangepaste dienstregeling. Dit in verband met afrondende werkzaamheden aan het remmingwerk.

Om de ochtendspits niet te beperken zorgen we ervoor dat de pont tussen 7.00 en 9.00 uur gewoon overzet. De werkzaamheden starten iedere dag pas na 9.00 uur. Tijdens de werkzaamheden blijft de pont varen. Pontgebruikers moeten rekening houden met minimaal een half uur vertraging.

In mei van dit jaar werd de oude kabelpont over het Noord-Hollands Kanaal bij Akersloot vervangen door een nieuwe vrijvarende pont. Begin oktober is deze tijdelijk uit de vaart genomen voor werkzaamheden aan de aanlegsteigers. Sindsdien kan het verkeer gemakkelijker op en af rijden. Deze week worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd, zodat de pont bij de steigers nog beter op zijn plek blijft bij het op- en afrijden van vooral zwaar verkeer. De pont wordt bij het aanmeren als het ware 'vergrendeld aan het remmingwerk'. Dit is ook nodig in verband met passendere schepen. Deze veroorzaken een zuiging die de pont van de kant af kan trekken. Verder worden in de komende weken nog enkele wijzigingen in de verkeerssituatie aangebracht. Zo wordt de bebording aangepast en wordt het fietspad aan de huizenkant versmald. Indien de werkzaamheden voorspoedig verlopen kan het zijn dat de pont eerder dan 26 november weer volgens reguliere tijden vaart.