Henk Zijm nieuwe wetenschappelijk directeur Dinalog

19/11/2010 12:51

Dinalog

Vanaf 1 januari 2011 is Prof. dr. W.H.M. (Henk) Zijm wetenschappelijk directeur van Dinalog. Zijm is al non-voting chairman van het International Scientific Advisory Committee (ISAC) van Dinalog. De combinatie van de twee functies versterkt de wetenschappelijke slagkracht van Dinalog.

Dinalog is blij met de benoeming van Zijm, die zijn sporen zowel nationaal als internationaal heeft verdiend. Van 2005 tot 2009 was Zijm rector magnificus van de Universiteit Twente (UT) in Enschede.

Henk Zijm studeerde toegepaste wiskunde aan de Universiteit van Amsterdam, promoveerde aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en werkte daarna geruime tijd bij Philips. In 1987 werd hij daarnaast deeltijdhoogleraar aan de TU/e. Vanaf 1990 is Zijm als hoogleraar Productie en Operations Management aan de UT verbonden. Daarnaast was hij onder meer vice-decaan van de faculteit Werktuigbouwkunde, Wetenschappelijk Directeur van het Centrum voor Telematica en Informatietechnologie (CTIT), en decaan van de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI), voordat hij tot Rector Magnificus werd benoemd.

Momenteel is hij naast zijn hoogleraarschap actief als internationaal ambassadeur voor de Universiteit Twente en heeft hij een aantal nevenfuncties, waaronder de functies van voorzitter van het bestuur van ASTRON (NWO instituut voor radio-astronomie), plaatsvervangend voorzitter van de Raad van Commissarissen van OOST NV (de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Overijssel en Gelderland), en lid van de Raad van Toezicht van Roessingh BV (Centrum voor revalidatiezorg en -onderzoek, Enschede).

Henk Zijm volgt Prof. dr. Steef van de Velde (RSM) op die op 1 juli vertrok bij Dinalog.

Zijm blijft als hoogleraar voor drie dagen per week verbonden aan de Universiteit Twente, maar zal de meeste neventaken binnen en buiten de universiteit per 1 januari 2011 afstoten teneinde tenminste 40% van zijn tijd voor Dinalog beschikbaar te zijn.

Naast Zijm, die voor twee dagen in de week is benoemd zal Dinalog op korte termijn nog een programmacoördinator onderwijs aanstellen. Managing director Wim Bens is meer dan tevreden: "de poot wetenschap, Human Capital en kennisdisseminatie is nu op volle sterkte".

Eerste programma Zijm als non-voting chairman ISAC:

Van 6 tot 8 december aanstaande zal Zijm voor de eerste keer deelnemen als non-voting chairman aan het International Scientific Advisory Committee (ISAC) van Dinalog, dat de projectvoorstellen van de Second Call for Research and Development proposals beoordeelt.

Op 6 december start het ISAC met een projectdoorloop van de 5 projecten uit de First Call, dinsdag 7 december is gereserveerd voor de projectvoorstellen uit de Second Call, nieuw is dat de consortia de voorstellen mondeling presenteren aan het ISAC. Op donderdag 8 december geven twee leden van het ISAC, prof. Luk van Wassenhove van INSEAD en prof. Santiago Kraiselburd van MIT Zaragosa een Master Class.

Het onderwerp van van Wassenhove ' Supply Chain IS the business model', behandelt hoe Supply Chains meer en meer bepalend zijn voor de bedrijfsvoering.

Kraiselburd laat in 'Supply chain finance in the board room' zien hoe Supply Chains ingrijpen in het bedrijfsresultaat en hoe daar op gestuurd kan worden.

Inschrijven voor de masterclasses kan via www.dinalog.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl








Universiteit Twente