Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.45 uur

Utrecht, 19-11-2010

Fietsster gewond

HOOGLAND Een 81-jarige fietsster uit Amersfoort is op 18 november ernstig gewond geraakt.

De vrouw fietste rond 16.40 uur op de Engweg. Twee jongens van 7 jaar uit Hoogland waren in de buurt met een bal aan het spelen. Toen deze op een gegeven moment de straat oprolde, schrok de vrouw, of fietste tegen de bal aan, waardoor zij ongelukkig ten val kwam. Het slachtoffer liep daarbij een aantal behoorlijke hoofdwonden op en verloor even het bewustzijn. Een motorambulance was snel ter plaatse. Gezien de verwondingen van de vrouw werden ook een ambulance en een traumahelikopter ingezet. De vrouw is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk.

Scootercontrole

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 18 november een scootercontrole gehouden, waarbij in totaal 48 bekeuringen werden uitgedeeld.

De controle werd in twee gedeelten uitgevoerd: s middags vanaf 14.00 uur op de Keerkring en s avonds tot 20.30 uur in de binnenstad. In totaal werden 105 scooters en hun bestuurders gecontroleerd. Bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere: snelheid, technische gebreken en rijden zonder papieren. Eén scooter werd in beslag genomen omdat het motorblok niet klopte bij de technische gegevens van de scooter. Een 16-jarige jongen uit Amersfoort werd aangehouden omdat hij een valse naam opgaf. Ook bleek hij niet in bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt voor beide feiten. Tijdens de controle werd ook een winkeldief aangehouden (gegevens onbekend) dankzij oplettende burgers.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG Tijdens een snelheidscontrole op donderdag 18 november op de Zeisterweg, werd in totaal de snelheid van 2537 voertuigen gemeten. 21 Bestuurders reden te snel en werden bekeurd.

De controle vond plaats tussen 15.00 uur en 17.00 uur. Op de Zeisterweg geldt een maximumsnelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/h.

Gewond bij aanrijding

AMERSFOORT Een 25-jarige man uit Amersfoort is met zijn fiets op donderdag 18 november gewond geraakt bij een aanrijding.

De man wilde rond 16.00 uur met zijn fiets de Nijverheidsweg-noord oversteken en zag daarbij een auto, bestuurd door een 50-jarige man uit Hoogland, over het hoofd. Door de aanrijding raakte de fietser gewond en werd met onder andere diverse snijwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Te veel gedronken

AMERSFOORT Een 29-jarige man uit Amersfoort bleek in de vroege ochtend van 19 november wel heel hardleers te zijn. Hij werd binnen enkele uren tweemaal aangehouden wegens rijden onder invloed. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Agenten zagen de man rond 02.25 uur rijden op de Stichtse rotonde, waarbij hij opviel door zijn weggedrag. Nadat hij een stopteken had gekregen volgde een blaastest. De ademanalyse op het politiebureau wees 820 ug/l uit. Ook vertelde de man dat hij al een aantal jaren zonder rijbewijs reed. Met een rijverbod en twee processen-verbaal op zak, wegens rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs, mocht de 29-jarige Amersfoorter het bureau weer verlaten.

Ongeveer een uur later zagen agenten hem toch weer rijden. Op de Soesterweg werd hij aan de kant gezet en vervolgens overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Dit keer blies hij een resultaat van 650 ug/l. Weer werd proces-verbaal opgemaakt, dit maal wegens rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en rijden tijdens een rijverbod.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Beveiligers betrapten op donderdag 18 november twee winkeldieven. Eén man kon meteen aangehouden worden. De andere verdachte kon ontkomen.

De twee mannen wilden rond 13.30 uur een winkel aan de Utrechtsestraat uitlopen zonder te betalen, toen het alarm afging. Beveiligers van de winkel gingen meteen achter de verdachten aan, waarbij er één (gegevens onbekend) aangehouden kon worden. De andere verdachte zette het op een lopen en wist te ontkomen. Daarbij liet hij een rugzak, met daarin de vermoedelijk gestolen spullen, vallen. Van deze verdachte is het volgende signalement bekend:


- Man


- Ongeveer 20 25 jaar oud


- Voorovergekamd donkerblond sluik haar


- Oost europees uiterlijk


- Gewatteerd, blauwe glimmende jas

Mocht u informatie hebben over deze verdachte, neemt u dan contact op met de politie van het district Eemland zuid, via telefoonnummer: 0900 8844.

Winkeldieven

AMERSFOORT De politie heeft op donderdag 18 november twee mannen aangehouden wegens winkeldiefstal.

Rond 15.45 uur kreeg de politie een melding dat een beveiliger van een winkel aan de Langestraat achter twee winkeldieven aanzat. Toen agenten ter plaatse waren, konden beide verdachten worden aangehouden. Het gaat om een 26- jarige man uit Aalden en een 27-jarige man uit Dronten. In een tas van de verdachten werden spullen gevonden die vermoedelijk waren gestolen. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.