Portaal

Samen spelen bij de Opmaat

Een stralende zonnige dag, een bus vol spelmateriaal en vrijwilligers uit de buurt zorgden samen voor een geslaagde spelmiddag voor de leerlingen van de school de Opmaat in Vathorst, Amerfoort.

De kinderen van De Opmaat, een school voor speciaal basisonderwijs in Vathorst, hadden wel wat extra's verdiend. Daarom heeft Portaal Eemland samen met Matchpoint betrokken ondernemen een leuke activiteit voor hen bedacht.

Portaal bus
Portaal is dinsdag 16 november met een bus bomvol spelletjes naar de Opmaat gekomen. De kinderen konden heerlijk buiten aan de gang met steltlopen, rolschaatsen, badminton en voetballen. Er kwam zelfs een echt springkussen in de vorm van een huis uit de bus te voorschijn.

Vrijwilligers uit de buurt
Om dat allemaal mogelijk te maken heeft Portaal vrijwilligers uit de buurt gezocht via het initiatief Gelukkigste Wijk. De vrijwilligers werden ontvangen door een teamleider van De Opmaat. Daarna kregen ze een rondleiding door de school en een gezellige lunch gemaakt door de leerlingen van de school. Elke klas had iets gemaakt. Daarna konden de vrijwilligers en de kinderen zich uitleven op verschilde activiteiten op het schoolplein. De kinderen, de vrijwilligers en Portaal kijken terug op een zeer geslaagde middag.