Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 19-11-2010

Zakkenrolster op heterdaad aangehouden

BREDA: Agenten van het team Noord hebben donderdagmiddag op het winkelcentrum Moerwijk in Breda op heterdaad een zakkenrolster, een 26-jarige Tilburgse aangehouden.

De dienders waren aan het surveilleren op de weekmarkt. Ze werden daar aangesproken door een 88-jarige Bredase. Zij vertelde dat zojuist haar pinpas gestolen was door twee vrouwen. Ze had eerder geprobeerd geld te pinnen bij een automaat, ze kreeg toen een foutmelding en besloot de pas in haar jaszak te doen. Vermoedelijk hebben daar de dievegges meegekeken. In een andere winkel werd ze door een van de vrouwen afgeleid die aan haar vroeg waar de tandpasta lag. Vervolgens leunde een andere vrouw tegen haar aan in het gangpad. Even later merkte ze dat haar bankpas gestolen was. Ze liep naar buiten en alarmeerde de agenten.

Zij gingen direct op zoek naar de verdachten. Een van hen trof bij de pinautomaat bij een supermarkt een van de door het slachtoffer bedoelde vrouwen aan. Ze probeerde nog te ontkomen door snel weg te lopen. Ze kon echter achterhaald worden. De gestolen pinpas bleek nog in de automaat te zitten. Een getuige bevestigde de politie dat de
aangehouden vrouw gepind had. In haar fouillering werd 750 euro aangetroffen. De verdachte staat bekend als veelpleger. Ze werd ook nog gezocht omdat ze haar DNA af moest staan. De 26-jarige Tilburgse werd ingesloten.

Rustige uitgaansavond in Breda

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben vannacht een rustige dienst gehad. Er waren geen aanhoudingen noodzakelijk. Op een klein opstootje rond 02.30 uur in de Vismarktstraat na bleef het rustig. Een dronken stapper uit Nijmegen moest per ambulance afgevoerd worden naar het ziekenhuis omdat hij steeds zijn bewustzijn verloor. In een pand aan de Reigerstraat viel een man van de trap, hij raakte gewond aan een knieschijf en werd eveneens naar het ziekenhuis aan de Molengracht vervoerd.

Politie arresteert mogelijke woonbootinbreker

BREDA: Bewoners van een woonboot hebben de politie vrijdagavond op het spoor gezet van een vermoedelijke inbreker. In de tuin werd een vermoedelijk Poolse man aangehouden.

De politie kreeg rond 23.00 uur een tip dat er werd ingebroken in een woonboot aan de Nijverheidssingel. Eerder op de avond was bij de buren ook al een inbraakpoging geweest. Agenten gingen direct ter plaatse. De agenten troffen in de afgesloten tuin van die woning inderdaad een vermoedelijk Poolse man aan die zich niet kon legitimeren.

Door een van de woonbootbewoners werd aangifte gedaan van een poging tot inbraak gedaan. Terwijl hij samen met zijn vrouw thuis was, werd er keihard op de houten voordeur ingetrapt. De dader was dezelfde man die door de politie werd aangetroffen. Eerder op de avond was er bij de woonboot van de buren al een raam ingegooid. Onderzocht wordt of deze verdachte daarvoor in aanmerking komt.

Dronken Oosterhouter (23) loopt over de snelweg

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 05.00 uur op de vluchtstrook van rijksweg A-27 een 23-jarige dronken Oosterhouter aangehouden omdat hij zich daar gevaarlijk dicht bij de rijbaan ophield. Daarnaast kreeg hij een proces-verbaal omdat hij zich niet kon legitimeren.

De Oosterhouter belde vannacht diverse keren 112 en 0900-8844. Uit zijn verwarde verhaal maakte de centralist op dat hij kennelijk door mensen met wie hij aanvankelijk mee mocht rijden uit een auto gezet was. Hij wilde kennelijk door de politie opgepikt worden. Vanwege deze
telefoontjes ging een surveillance eenheid ter plaatse. Ze zagen de Oosterhouter op de vluchtstrook lopen, daarbij heftig zwaaiend naar de auto's en vrachtwagens op de snelweg. Het was in elk geval erg gevaarlijk, zeker omdat hij zichtbaar onder invloed van alcohol was. De dienders hebben de man aangehouden. Hij vertelde dat hij in Oosterhout uitgeweest was. Hij kon voor 10 euro van twee mannen een lift naar Breda krijgen. In de auto kreeg hij het vermoeden dat zij drugs bij zich hadden. Toen hij dat vermoeden uitsprak, werd hij door de mannen op de snelweg op hardhandige wijze uit de auto gezet.

Rommelen met kenteken, niet verzekerd, geen rijbewijs

RIJSBERGEN: De politie heeft donderdagmiddag op de Molenstraat een 20-jarige Pool aangehouden omdat hij in een auto reed die niet verzekerd was. Ook waren de kentekenplaten niet in orde. Bovendien bleek de man geen rijbewijs te hebben.

De auto werd aan de kant gezet omdat aan de voorzijde een witte kartonnen plaat met een Nederlands kenteken bevestigd was. Achterop zat een kentekenplaat die wordt afgegeven voor auto's die uitgevoerd worden. Volgens de gegevens van de Rijksdienst Wegverkeer had deze auto al uitgevoerd moeten zijn. De auto is in beslag genomen. Tegen de Pool wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachte heeft afstand gedaan van de auto.

Inwoner Etten-Leur (36) opgepakt na nodeloos bellen naar 112

ETTEN-LEUR: De politie heeft vrijdagavond in een woning in Etten-Leur een 36-jarige

man uit Etten-Leur aangehouden omdat hij zonder dat daartoe de noodzaak aanwezig was gisteravond enkele keren het alarmnummer 112 belde.

In de telefoontjes vroeg hij met spoed om een ambulance omdat hij met messen een eind aan zijn leven wilde maken. Hierop zijn politie en ambulancedienst ter plaatse gegaan. Er werd niet open gedaan. Door het raam zagen de hulpverleners dat de man in de woonkamer met de telefoon aan zijn hand zat en een wegwerpgebaar maakte. Hij had geen messen in zijn buurt liggen. Uit het politiesysteem bleek dat de man de laatste maanden vaker dit soort nodeloze spoedmeldingen doet. Hierop is besloten om hem aan te houden op grond van artikel 142 van het wetboek van strafrecht (Hij die opzettelijk, zonder dat daartoe de noodzaak aanwezig is, gebruik maakt van een alarmnummer voor publieke diensten wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of geldboete van de derde categorie.). De verdachte verklaarde dat hij inderdaad gebeld had, maar dat hij geen zin had gehad om de
hulpdiensten binnen te laten.

Let op voor man met babbeltruc

ULVENHOUT: Donderdagavond heeft een man geprobeerd met een babbeltruc zich bij bejaarde mensen aan de Slotlaan / Laurenshof binnen te praten. Hij vertelde het verhaal dat zijn auto het niet deed omdat hij de verkeerde benzine had getankt, hij vroeg de bewoners of hij even mocht bellen. Vooralsnog lijkt hij niets buit gemaakt te hebben. De politie waarschuwt voor deze vlotte babbelaar die vermoedelijk al vaker toegeslagen heeft en uit lijkt te zijn op contant geld en bakpassen.

De politie MW-Brabant ontvangt de laatste weken uit de districten Tilburg en Oosterhout ook dit soort meldingen. In Oosterhout wist de man met dezelfde gladde praatjes dinsdagmiddag een 81-jarige
Oosterhoutse aan de Van Vianenstraat haar pinpas afhandig te maken. De politie gaat er na recherche onderzoek van uit dat het in veel van deze zaken steeds om dezelfden man gaar. Het zou gaan om een kleinte getinte man van een jaar of 30, vaak omschreven als een nette verschijning.

Oudere mensen worden regelmatig het slachtoffer van een babbeltruc. De politie waarschuwt hen voorzichtig te zijn met het binnenlaten van onbekenden. Enkele veelgebruikte smoesjes om binnen te komen zijn:
- Mag ik een glaasje water van u?

- Ik hebpech met de auto. Mag ik uw telefoon gebruiken?

- Mag mijn kind even bij u naar het toilet?

Het feit dat u een onbekende niet wilt helpen, betekent niet dat u onbeleefd bent, maar juist voorzichtig. Iemand kan ook even buiten wachten, terwijl u het noodzakelijke telefoontje pleegt of een glaasje water haalt. Uiteraard kan ook altijd de politie gebeld worden bij een verdachte situatie: telefoon 0900-8844

Bij inbraak gestolen TV weer terecht na melding getuige

PRINSENBEEK: Donderdagavond is er ingebroken in een woning aan het Vogelbos. De inbrekers hadden het voordeurslot geforceerd. Uit de woning was een flatscreen TV weggenomen. Een buurtbewoner alarmeerde rond 20.10 uur de politie omdat hij twee verdachte personen in de straat zag, die iets achter een auto verstopten. Agenten hebben deze jongens, de vermoedelijke inbrekers niet meer aangetroffen. Wel vonden de agenten in de bosschages de uit die woning gestolen televisie. Door de waakzaamheid van de getuige zijn de inbrekers kennelijk gestoord en op de vlucht geslagen. Van de gedupeerde bewoners is een aangifte opgenomen.

Vannacht werd bij thuiskomst door bewoners aan de Vroente ook een woninginbraak ontdekt. De bewoners kwamen na enkele dagen thuis en merkten dat de knippen van binnenuit op de voordeur zaten. De inbrekers hadden de achterdeur geforceerd. Er zijn vermoedelijk enkele
persoonlijke bescheiden gestolen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 19-11-2010 12:47 | © Regio Midden en West Brabant |