Gemeente Almelo

IISPA feestelijk geopend

19 november 2010 - De Internationale Indoor Sport Accommodatie (IISPA) Almelo is gisteravond officieel geopend. Wethouder Jan van Marle droeg symbolisch de sleutel van het complex over aan twee jonge turnsters.

Het was de afsluiting van een programma waarin Overijssels gedeputeerde Gert Ranter en Olympisch judokampioen Mark Huizinga het belang benadrukten van een kwalitatief goede accommodatie voor het bevorderen van sportactiviteiten. Daarnaast prees Huizinga het onder één dak hebben van top- en breedtesportfaciliteiten, omdat er voor jonge talenten een duidelijk stimulerende werking van uit gaat. Wethouder Jan van Marle gaf aan dat de IISPA er gekomen is dankzij goede samenwerking met de Netwerksteden en de provincie. Het laat volgens hem zien dat er in de regio de bereidheid bestaat om te investeren in gezamenlijke sportfaciliteiten.

De opening, die werd bijgewoond door bestuurders uit omliggende gemeenten en vertegenwoordigers van sportverenigingen en het bedrijfsleven, kende ook de nodige showelementen. Zo was er een optreden van het acrobatengezelschap La Metta en eindigde het programma met een spetterende lasershow.

In de eerste week van de kerstvakantie wordt een openingsweek gehouden met een programma waarin jeugdige sporters en andere geïnteresseerden uitgebreid de gelegenheid krijgen om kennis te maken met de nieuwe accommodatie.