Gemeente Tilburg

Persbericht
19 november 2010

Vestiging Starterslift in Carré gebouw

Starterslift ondersteunt innovatieve startende ondernemers

Stichting Starterslift vestigt zich in december 2010 in het Carré gebouw. De gemeente verstrekt EUR60.000 euro incidentele subsidie. Doel van Starterslift is het ondersteunen van innovatieve startende ondernemers uit de creatieve, technologische en kennisintensieve sector in de regio West- en Midden-Brabant.

In Starterslift werken de overheid, het bedrijfsleven en kennisinstellingen (waaronder de UVT) samen. Hierdoor is de dienstverlening kosteloos. Met de vestiging in het Carré gebouw wil Starterslift meer (creatieve) starters bereiken die (korter dan vijf jaar) een onderneming hebben of willen beginnen. Het project loopt tot 2012, maar er wordt er door de betrokken partijen gewerkt aan een vervolg na deze periode.
Wethouder Erik de Ridder: "Door zich in het Carré gebouw te vestigen zit Starterslift in het hart van de creatieve Tilburgse bedrijvigheid, het Veemarktkwartier. Zo wordt een zichtbaar loket gecreëerd, ook na 2012, voor potentiële starters in de creatieve sector."

Universiteit van Tilburg

Starterslift is in 2003 ontstaan bij de Universiteit van Tilburg. Startende ondernemers worden geholpen met het op de markt brengen van producten, diensten en concepten. "Het concept van Starterslift voorziet in de behoefte om hoog opgeleide arbeidskrachten voor Tilburg en de regio te behouden," aldus wethouder De Ridder. "Dat doe je door adequate ondersteuning aan te reiken, maar ook te zorgen voor de juiste bedrijfshuisvesting. Als gemeente spelen wij hier op in door betaalbare en geschikte locaties aan te bieden. Dit doen wij bijvoorbeeld met broedplaatsen in het voormalige Zwijsengebouw, het Textielmuseum en nu dus ook het Carré gebouw."

Kennis, connecties en faciliteiten

Starterslift ondersteunt ambitieuze startende ondernemers. Met de juiste kennis, connecties en faciliteiten, zoals huisvesting en eigen fondsen met startkapitaal, draagt Starterslift actief bij aan het uiteindelijke doel van de starter: een geslaagde onderneming. Sinds de start in 2003 heeft Starterslift 886 startende ondernemers gescout en 270 startende ondernemers ondersteund. De projectmanagers van Starterslift zijn op dit moment actief met het ondersteunen van 180 van deze ondernemers. Starterslift is een stichting met 13 medewerkers, verspreid over 6 vestigingen in de regio. Naast de nieuwe locatie in Tilburg is Starterslift ook gevestigd in Breda. Daarnaast is Starterslift fysiek aanwezig binnen Avans Hogeschool, AKV|St.Joost, de NHTV internationaal hoger onderwijs Breda en de Universiteit van Tilburg.

---