Provincie Utrecht

Cursus opzet kleinschalige woonvoorzieningen

Bent u geĂŻnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen op het terrein van wonen en zorg? En heeft u serieuze plannen om een kleinschalige woonzorgvoorziening voor ouderen met dementie te ontwikkelen? Dan nodigen wij u graag uit om deel te nemen aan een leerwerkplaats die de provincie Utrecht voor de tweede maal organiseert.

In een cursus van 5 dagdelen, die in februari 2011 van start gaat, komen verschillende onderwerpen aan bod waar u mee te maken krijgt als u zelf een woonzorgvoorziening wilt opzetten. U krijgt bovendien voorbeelden van al draaiende kleinschalige initiatieven en u brengt een werkbezoek aan een kleinschalige voorziening. De cursusleiding is in handen van Piet Driest, die jarenlang gewerkt heeft met dit type vernieuwing in de woonzorg.

Ondersteuning provincie
De meeste mensen willen het liefst zo lang mogelijk thuis wonen. Als zelfstandig wonen niet langer mogelijk is, dan vinden wij het belangrijk dat mensen in de provincie Utrecht kunnen kiezen waar zij het liefst verzorgd worden: in een instelling of in een kleinschalige woonvoorziening. Wij verwachten dat de vraag naar kleinschalige initiatieven zal toenemen. Om hierop te kunnen inspelen, ondersteunt de provincie particuliere initiatiefnemers bij de opzet van een kleinschalige woonvoorziening.

Bekijk de uitnodiging voor meer informatie over de cursus. Meer informatie over woonvoorzieningen en dementie vindt u in het dossier Wel Thuis.

Voor algemene informatie:
welthuis@provincie-utrecht.nl, (030) 258 20 99