Gemeente Wassenaar

Persbericht: Goede prestatiecijfers voor ambulancezorg in Haaglanden

De prestatie van de ambulancediensten in de regio Haaglanden scoort hoog in de landelijke vergelijking van de 25 ambulance regios in Nederland.

In 2009 staat de regio Haaglanden op de tweede plaats betreft aanrijtijden van ambulances en kent de regio het laagste percentage overschrijdingen van normtijden voor spoedritten.

Het ambulancevervoer in de regio Haaglanden wordt verzorgt door het Witte Kruis, Ambulancezorg Zoetermeer en GGD Den Haag. De Meldkamer Ambulancezorg (MKA) van de Veiligheidsregio Haaglanden verwerkt de aanvragen voor ambulancevervoer in de regio Haaglanden en verstrekt ritopdrachten aan de ambulancediensten.

Laagste percentage overschrijdingen normtijden
De regio Haaglanden staat in 2009 op de tweede plaats betreft de aanrijtijden van het spoedvervoer (6.12 min) achter de regio Kennemerland (6.11 min). Een ambulance dient bij een spoedrit (in 2009 in totaal 31.997 in de regio) volgens de wettelijke norm binnen 15 minuten na de melding ter plekke arriveren. Met een regionaal overschrijdingspercentage van 3% voldoet de regio Haaglanden ruimschoots aan de wettelijke norm (5%). Overschrijdingen kunnen bijvoorbeeld optreden als gevolg van extreem weer.

Verschillende maatregelen hebben in 2009, met succes, bijgedragen aan snellere aanrijtijden van ambulances:

* Afspraken met aangrenzende regio's Hollands-Midden en Rotterdam Rijnmond;

* Bredere inzet motorambulance;

* Dynamisch ambulance Management.

Volgens Burgemeester Buddenberg, Geneeskundig Portefeuillehouder van de Veiligheidsregio Haaglanden: ` Een prachtig resultaat waar we trost op zijn'! Zeker gezien het feit dat het aantal beschikbare ambulances in de regio gelijk is gebleven, terwijl er de afgelopen jaren wel sprake is van een toename van het aantal zorgaanvragen met zo'n 3% per jaar'.

Ambulances in-zicht 2009
Meer informatie over de prestaties van de ambulancediensten in de regio Haaglanden kunt u lezen in de vierde editie van `Ambulances in-zicht 2009' van de branchevereniging Ambulancezorg Nederland (AzN).

Gemeente Wassenaar
Johan de Wittstraat 45
Postbus 499
2240 AL Wassenaar

T: 14070 (toets alleen deze 5 cijfers)
E: gemeente@wassenaar.nl