Balletvoorstelling van de Belevenis laat mensen met beperking dansen

19/11/2010 13:18

Stichting de Belevenis

Nieuwe voorstelling laat de gasten van de Belevenis dansen

Nog nooit eerder vertoonde balletvoorstelling voor mensen met een beperking. Klassiek dansen is een unieke, interactieve voorstelling voor mensen met een meervoudige handicap en diep dementerende ouderen. Voor het eerst te zien in de Belevenis in Rotterdam.

Twee professionele ballerina's geven een interactieve en persoonlijke dansvoorstelling waarin alle zintuigen geprikkeld worden. Door middel van mimiek en lichaamstaal wordt een sprookje verteld. Mooie klassieke klanken klinken door de Theaterzaal terwijl de ballerina's met gekleurde doeken en belletjes langs de gasten dansen en ze deel laten maken van de voorstelling. Door deze unieke dansvoorstelling naar de Belevenis te halen, gaat er voor deze specifieke doelgroep een nieuwe wereld open. Twee maal per week treden de ballerina's op in de Belevenis met twee voorstellingen per dag.

De Belevenis

Uitgaan voor mensen met een ernstige meervoudige beperking en diep dementerende ouderen is niet vanzelfsprekend. De belevenis is een reizend uitgaanscentrum voor deze doelgroep. In een tent van zestienhonderd vierkante meter zijn alle nodige zorgvoorzieningen voorhanden zodat de bezoekers grenzeloos kunnen ervaren, ontdekken en beleven. Zij maken kennis met acht sprookjesachtige themawerelden, waaronder een onderwaterwereld, een oosterse wereld en een tropische wereld. De decors en attracties stimuleren de zintuigen: horen, zien, ruiken, voelen en proeven. Daarnaast kunnen bezoekers zich laten masseren, meedoen aan het belevingstheater en heerlijk samen eten en drinken in het restaurant.

Organisatie

Stichting de Belevenis is in april 2008 opgericht om te voorzien in een groeiende uitgaansbehoefte van dementerende ouderen, mensen met een ernstige verstandelijke beperking en hun omgeving. De Belevenis opende in april 2009 voor het eerst met groot succes haar deuren in Amsterdam. De komende twee jaar reist de Belevenis door Nederland. Dit wordt mogelijk gemaakt door de NSGK voor het gehandicapte kind, Stichting DOEN en de Sponsor Bingo Loterij. Op 10 maart 2010 ontving de Belevenis de Gouden Giraffe voor het beste evenement in de categorie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.