Politie Hollands Midden

Zoeterwoude - Verdachten van inbraak in auto aangehouden

Zoeterwoude, 19-11-2010 o De politie heeft vrijdag 19 november even voor 02.30 uur twee mannen van 20 en 24 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van inbraak in een auto.

Een melder zag dat twee mannen uit een auto stapten op de Blankaartweg en te voet de wijk ingingen. De melder vond de situatie verdachte en belde de politie. Terwijl agenten eveneens te voet de wijk inliepen kwam er een melding binnen van een auto-inbraak op de Blankaartweg. Korte tijd later zagen de agenten twee mannen lopen die vervolgens wegrenden na het zien van de politie. De mannen werd in de omgeving aangehouden.

Melders Uit de auto die op de Blankaartweg geparkeerd stond was een geïntegreerd navigatiesysteem geheel uit de auto gehaald. De eigenaar van de auto was wakker geworden van het alarm en zag dat er een ruit was ingeslagen. De buurman wist te vertellen dat er net twee mannen waren weggelopen richting de Klaverweide. Doordat de politie direct werd gebeld over de verdachte situatie en de inbraak uit de auto konden de verdachten snel worden aangehouden. De auto, een mobiele telefoon, handschoenen en twee navigatiesystemen zijn in beslaggenomen. De politie doet verder onderzoek.

1-1-2, daar pak je ook daders mee Als u getuige bent van vernieling, vandalisme of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. 1-1-2 daar pak je dus ook daders mee. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl