Politie Groningen

Politie boekt resultaten in onderzoek belaging agenten

Winchoten, 19-11-2010 o De politie heeft deze week drie tieners aangehouden vanwege hun rol bij de belaging van politieagenten in oktober in Winschoten. Vorige maand richtte een groep jongeren zich na een schoolfeest op agressieve wijze richting de politie. De komende periode verwacht de politie meer personen aan te houden.

60 getuigen

De politie startte direct na het incident een groot onderzoek naar de veroorzakers van het geweld. De afgelopen weken zijn zon 60 getuigen uitgebreid gehoord. Ook zijn verschillende filmpjes en fotos bekeken die door getuigen ter beschikking werden gesteld.

Actieve rol

Uit het onderzoek is duidelijk geworden welke personen volgens de politie een actieve rol hebben gespeeld bij de schermutselingen. In overleg met Justitie zijn drie tieners uit de gemeente Oldambt aangehouden. De namen van andere verdachten zijn bekend.

Agente gewond

Bij het incident in de nacht van 15 op 16 oktober op het Marktplein, werden agenten met stenen en glas bekogeld. Ook scandeerde een deel van de groep intimiderende termen. Een agente raakte gewond toen ze een steen op haar oog kreeg. Ze moest naar het ziekenhuis voor behandeling. Ook werd een politieauto fors beschadigd.

Verontwaardiging

De bedreigingen waren dusdanig dat de agenten zich in eerste instantie moesten terugtrekken. Door de inzet van een politiehond konden de jongeren op afstand worden gehouden. Binnen het korps en de gemeente Oldambt heerst grote verontwaardiging over het gedrag van de betrokkenen. Het Groningse politiekorps accepteert in geen geval agressie en geweld tegen haar medewerkers.