Gemeente Leidschendam-Voorburg


Sijtwende academie bij de beste vier voor de NSCU Academy Award 2010

19 november 2010 - De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft voor haar medewerkers een intern opleidingshuis opgezet: de Sijtwende academie. Deze academie is afgelopen zomer gestart en is nu al genomineerd voor een prijs: de NSCU Academy Award.

De NCSU Academy Award is in het leven geroepen door de Nederlandse Stichting voor Corporate Universities (NSCU). De NSCU Academy Award 2010 ging op 18 november tijdens het jaarcongres van de NSCU uiteindelijk naar de Melkvee Academie

De Sijtwende academie probeert, gelet op de huidige financiële situatie, op een slimme manier de medewerkers toch blijvend te ontwikkelen. Concerndirecteur Corine van der Burg zegt hierover: "De Sijtwende academie is voor de gemeente erg belangrijk. Wij zijn een lerende organisatie, in onze organisatieontwikkeling hebben wij de inhoudelijke opgave voorop gezet. Maar we hebben gezegd dat we de inhoudelijke opgave niet kunnen bereiken als we onze medewerkers niet parallel daaraan ontwikkelen. Wij doen dat door kwaliteiten van medewerkers te benutten. Door onvermoede kwaliteiten in te zetten én door medewerkers heel veel zelf te laten doen. Dat is het uitgangspunt: zelf trainingen en opleidingen opzetten. Vanuit de deskundigheid en de kwaliteit die onze medewerkers hebben. Dát is de kracht van de Sijtwende academie".

De gemeente Leidschendam-Voorburg is er trots op dat de Sijtwende academie ook van buiten de organisatie erkenning krijgt.