Business update LeasePlan Bank

19/11/2010 13:48

LeasePlan Bank

Almere, 19 november 2010

Business Update

LeasePlan Bank meldt een aanhoudende interesse van nieuwe spaarders voor het spaarproduct van de internetspaarbank, zowel onder particuliere als zakelijke spaarders. Ondanks de rustpauze die de bank voor het toelaten van nieuwe spaarders op 19 augustus jongstleden aankondigde en welke nog steeds van kracht is, groeide de spaartegoeden bij de ruim 50.000 klanten het afgelopen jaar tot boven de 1 miljard euro.

In een eerder deze maand uitgevoerd onderzoek lieten bestaande klanten weten vooral de heldere en transparant opgebouwde spaarrente (vaste opslag + 1-maands Euribor) te waarderen. Spaarders willen op deze wijze optimaal mee bewegen met de marktrente. Deze unieke spaarpropositie van de internetspaarbank vindt inmiddels links en rechts in de markt navolging.

Om spaarders vanuit dit oogpunt ook in 2011 de hoogst mogelijke zekerheid te kunnen bieden, informeerde LeasePlan Bank haar klanten eerder vandaag dat zij in 2011 de vaste renteopslag elk kwartaal zal herzien op basis van de actuele ontwikkelingen in de markt. De hoogte van de opslag voor het eerste kwartaal maakt LeasePlan Bank op 31 december bekend.

LeasePlan wil op dit moment nog geen uitspraak doen wanneer zij weer nieuwe spaarders kan toelaten. Voor nu is de interne doelstelling om de financieringsbasis van het bedrijf te verbreden bereikt. Eerder gaf LeasePlan aan op de middellange termijn tussen de 10% en 20% van de totale financieringsbehoefte met spaargeld te willen financieren.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.leaseplanbank.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,